Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Samsungu jsou v prodeji. Na nejvybavenější verzi si ale lidé počkají

Novinky, mif

Společnost Samsung v neděli oficiálně zahájila prodej svých nových vlajkových lodí Galaxy S9 a S9+. Obě novinky jsou však zatím k dispozici pouze v základním provedení s kapacitou 64 GB, na modely s 256GB úložištěm si budou muset lidé ještě týden počkat.

Představení smartphonů Samsung Galaxy S9 a S9+Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Devítky je možné zakoupit ve třech různých barevných provedeních – Midnight Black, Coral Blue a zcela nové barvě Lilac Purple, tedy v černé, modré a fialové barvě.

Model Galaxy S9 s kapacitou 64 GB stojí baťovských 21 999 Kč, větší provedení S9+ s totožně velkým úložným prostorem pak vyjde na 24 499 Kč. Příští týden v pátek pak jihokorejský elektronický gigant začne prodávat také modely s 256GB pamětí. Menší devítka vyjde na 24 499 Kč a větší plusko na 26 999 Kč.

Samsung Galaxy S9 a S9+Video: archív výrobce

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Galaxy S9 a S9+

Přímá konkurence pro iPhony

Chytré telefony Galaxy S9 a S9+ jsou přímou odpovědí na nejnovější iPhony od konkurenční společnosti Apple, premiéru si odbyly právě na veletrhu MWC 2018. Vycházejí z loňských osmiček, ale navíc přidávají řadu vylepšení.

Menší devítka má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. Stejné displeje měly i loňské modely, což platí také o rozlišení – to nabízí v obou případech hodnotu 2960 x 1440 pixelů obrazových bodů. Displej je u obou novinek zakřivený, plynule se přelívá z přední strany na pravou a levou bočnici.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Jedno z největších vylepšení se týká fotoaparátů. Hlavní 12MPx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou, která je schopná pracovat velmi podobně jako lidské oko. Podle množství okolního světla automaticky přizpůsobí své nastavení a světelnost.

V jasném prostředí použije hodnotu f/2,4, ve zhoršených podmínkách pak využije maximální světelnost objektivu f/1,5. Takovou hodnotu světelnosti drtivá většina konkurentů nenabízí. Oba přístroje dokážou pomocí hlavních fotoaparátů na zadní straně natočit video rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 720p, tedy se čtyřikrát vyšší frekvencí záběrů než u běžného zpomaleného videa ve 240 fps.

Fotoaparát funguje jako překladač

Fotoaparát najde uplatnění také u cestovatelů, kteří se vydají do cizojazyčných končin. Využít jej lze totiž k překladům, za což vděčí přístroj virtuální asistentce Bixby. Automatický překlad nápisů v záběru probíhá v reálném čase, vy tak nemusíte nic stahovat, instalovat nebo ručně vypisovat.

V porovnání s předchůdci se velkého vylepšení dočkaly také zvukové schopnosti obou vlajkových lodí. Jejich stereo reproduktory byly vyvinuty ve spolupráci s experty ze společnosti AKG, podporována je také technologie Dolby Atmos. Jeden reproduktor je umístěn pod displejem a druhý nad ním. V praxi hrají neskutečně hlasitě a poměrně věrně, hravě předčí svou kvalitou levné bluetooth reproduktory.

Detailní recenzi modelu Galaxy S9+ naleznete zde.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+ se chlubí duálním fotoaparátem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám