Hlavní obsah

Úspěch pokémonů zlákal i studio Walt Disney. Hvězdné války přenese do rozšířené reality

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Postavy z Hvězdných válek vstoupí příští týden do světa takzvané rozšířené reality. Ve více než 20 000 obchodech ve 30 zemích hodlá společnost Walt Disney fanouškům filmu umožnit skenovat si je do svých chytrých telefonů, natáčet videa a fotografovat se s nimi. Rozšíří tak nabídku „promo víkendu” filmu Star Wars: Poslední z Jediů, který vypukne 1. září. Film dorazí do kin 15. prosince.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Aplikace Star WarsVideo: Disney, Reuters

 
Článek

Postavy filmové ságy budou v obchodech zobrazovány na displejích. V závislosti na velikosti prodejní plochy jich hračkářství bude moci instalovat až pět. Fanoušci si pomocí mobilní aplikace Star Wars oblíbeného hrdinu z displeje naskenují a aktivují jeho digitální verzi v „životní velikosti”.

Potom se mohou s postavou vyfotit, a pokud vlastní přístroj s iOS, budou si moci s „digitálním avatarem” natočit i video.

Aplikaci Star Wars je možné stahovat pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS.

Trend rozpoutaly japonské příšerky

Firma Walt Disney se tak pokouší zachytit trend rozšířené reality neboli AR (augmented reality), který odstartovala loni v červenci hra Pokémon Go společnosti Niantic.

A není se čemu divit, titul s japonskými příšerkami vydělal tvůrcům za poslední rok v přepočtu zhruba 27 miliard korun. [celá zpráva]

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra je tedy schopna na displeji telefonu vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám