Hlavní obsah

Spider-Man: Miles Morales navazuje na úspěch skvělého posledního dílu

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když před dvěma lety vydali vývojáři z Insomniac Games nového Spider-Mana, tak jím ohromili celý herní svět. Pavoučí superhrdina se dočkal naprosto skvělého herního dobrodružství. S příchodem nového playstationu tak dorazil i menší příběh o Milesovi, který na konci původní hry také získal pavoučí schopnosti.

Upoutávka na hru Marvel´s Spider-Man: Miles MoralesVideo: Playstation/Insomniac Games

 
Článek

Ačkoliv je titul spíše takovým komornějším příběhem oproti předchozímu dílu, o to více příjemný zážitek nabízí. Miles je v roli Spider-Mana nováček, a tak bojuje nejen s dvojí identitou, ale hlavně se strachem o svoje blízké. K tomu se stále vypořádává se smrtí svého otce, ale co čert nechtěl, tak New York je opět v nebezpečí a právě on se o město musí nyní postarat.

Nejočekávanější superhrdinská akce roku je venku. Nový Spider-Man se povedl

Hry a herní systémy

Nový Spider-Man rovná se nové schopnosti. Miles dostává úplně nový strom dovedností. Disponuje speciálními elektrickými schopnostmi a také neviditelností. Souboje jsou o to rozmanitější, a pokud se hráč vydá cestou kradmého postupu, neviditelnost přijde vhod.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man: Miles Morales

Schopnostem se museli přizpůsobit také protivníci, kterým musí Miles čelit. Ačkoliv hlavních záporáků je zde méně než v předchozím dějství, i tak si fanoušci přijdou na své. Nejdříve se hráči znovu setkají s Rhinem, ale na scénu přijde také Prowler nebo Tinkerer.

I přes to, že Miles Morales je odbočkou, a ne plnohodnotným dílem, obsahu nabízí hodně. Příběhová kampaň se sice vejde do necelé desítky hodin, ale počet vedlejších aktivit a režim Nová hra+ dokážou herní dobu zněkolikanásobit.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man: Miles Morales

Už předchozímu dílu nešlo po technické stránce nic vyčíst. Miles Morales na nové generaci playstationu to povyšuje ještě na další úroveň. Všudypřítomné reálné odrazy, odlesky a lepší nasvícení využívájí technologii raytracing, co to jde, a stejně jako u Demon´s Souls i zde hra těží z rychlého SSD disku uvnitř konzole.

Nejenom že jsou nahrávací časy v rámci sekund, ale díky vyššímu výpočetnímu výkonu je na ulicích mnohem více lidí. Nesmíme opomenout ani funkce nového ovladače DualSense. Ten se stará například o to, že hráč cítí každé vystřelení pavučiny nebo každý schytaný úder.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales vyšel exkluzivně pro konzole PlayStation 4 a PlayStation 5. Obsahuje českou lokalizaci formou textů a titulků.

HODNOCENÍ: 9/10

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám