Hlavní obsah

Očekávaná videohra Half-Life: Alyx se odhaluje předčasně

Novinky, abr

Nové pokračování série Half-Life s podtitulem Alyx si má odbýt premiéru až na konci měsíce. Tvůrci ze studia Valve nicméně naservírovali hráčům hned tři herní ukázky již nyní, více než dva týdny před začátkem prodeje. A podle všeho je opravdu na co se těšit.

První herní ukázka z videohry Half-Life: AlyxVideo: archív tvůrců

 
Článek

Novinka je dějově zasazena mezi události prvního a druhého dílu. Jak již samotný název napovídá, hráči se převtělí do role hlavní hrdinky Alyx Vance, v titulu nicméně nebude chybět ani její otec Eli.

Po incidentu v Black Mesa je planeta okupována mimozemskými silami Combine. Alyx a Eli musí pomoci hrstce odvážných lidí ve výzkumu, aby matičku Zemi společnými silami zachránili. Fanoušky série čekají souboje, průzkumné mise po zdecimovaném světě a celá řada hádanek, pokud se je nepodaří rozluštit, neposunou se hráči dál.

Druhá herní ukázka z videohry Half-Life: AlyxVideo: archív tvůrců

Třetí herní ukázka z videohry Half-Life: AlyxVideo: archív tvůrců

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že herní grafika ušla za posledních 15 let dramatický kus cesty, a tak není překvapivé, že novinka působí ve srovnání s dvojkou úžasně. O to více, že je svět Half-Life poprvé zasazen do prostředí virtuální reality.

Právě to ale představuje pro celou řadu fanoušků háček. Bez helem pro virtuální realitu, a i relativně výkonných počítačů, zkrátka nebude možné Alyx hrát. Nové pokračování série Half-Life poběží pouze na počítačích s operačním systémem Windows 10. Dané stroje navíc musí být připraveny pro systémy virtuální reality, výrobce doporučuje tedy přinejmenším grafické karty Nvidia GeForce GTX 1060 či AMD Radeon RX 580 s 6GB pamětí.

Nejúspěšnější hry všech dob. Trhu kraluje Minecraft

Hry a herní systémy

Sestava musí být zároveň vybavena procesory Intel Core i5-7500, AMD Ryzen 5 1600 nebo vyššími verzemi. Nepočítejte tedy, že byste rozjeli hru na několik let starých počítačích. Problém může představovat také požadavek na 12 GB operační paměti, i některé aktuálně nabízené herní stroje totiž mají stále jen 8 GB, byť se bavíme o těch levnějších počítačích.

Prodejní premiéra titulu Half-Life: Alyx, který je jednou z nejočekávanějších her letošního roku, se uskuteční 23. března.

Ukázka ze hry Half-Life: AlyxVideo: archív tvůrců

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Hra, která nikdy nevyšla, unikla na internet

Akční adventura StarCraft: Ghost byla poprvé oznámena již v roce 2002. Oficiálně však tento titul, na který se evidentně hráči velmi těšili, nikdy nevyšel. Až...

Výběr článků

Načítám