Hlavní obsah

Líbivá herní konzole okouzlí něžnější pohlaví

Novinky, abr

Nového provedení, které cílí především na něžnější pohlaví, se dočkala kapesní herní konzole Nintendo Switch Lite. Případní fanoušci si oblíbený handheld budou moci během pár týdnů zakoupit také v korálové barvě.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Prodej unikátního barevného provedení, které se až nápadně podobá růžové barvě, odstartuje nejprve v Japonsku. A to konkrétně 20. března. Zbylé státy budou následovat až v průběhu dubna. Korálové provedení doplní žlutou, šedou a tyrkysovou edici. Stát by mělo stejně, tedy 5490 Kč.

I když se to nemusí na první pohled zdát, Switch Lite má ambice konkurovat chytrým telefonům, které stále více lidí pro hraní upřednostňuje. V ceně do šesti tisíc korun ale smartphony nenabídnou takový výkon jako novinka.

Na modelu Switch Lite bez problémů poběží prakticky všechny tituly, které fungovaly také na původním hybridním herním systému Switch. Ten přitom v současnosti představuje vrchol nabídky od Nintenda a v obchodech se stále prodává – i po několika letech od uvedení na trh – za zhruba osm tisíc korun.

Nintendo může slavit, Switch je úspěšnější než Xbox One

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Switch Lite bude nově i v korálové barvě.

Hybridní konzole

Připomeňme, že původní Switch je hybridní konzole, která slouží ke hraní doma i na cestách. Toto zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí.

Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Hraní na cestách

Novinka zvaná Switch Lite takové ambice nemá, primárně je určena na hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů.

Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Foto: archív výrobce

Původní Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Původní Nintendo Switch

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám