Hlavní obsah

Nadšenec koupil vesmírnou loď za 750 000 korun, je ale jen virtuální

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za herní předměty a vylepšení jsou v jednotlivých titulech někteří lidé ochotní utrácet obrovské částky. Důkazem toho je i skotský youtuber Scott Manley, který za svou vysněnou vesmírnou loď ve hře EVE on-line zaplatil rekordních 33 000 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 750 000 korun.

Ukázka ze hry EVE on-lineVideo: archív tvůrců

 
Článek

Za rekordní částku se vydražila virtuální vesmírná loď s názvem Gold Magnate. Hned na úvod se sluší zmínit, že ta je v titulu EVE on-line naprostým unikátem. V minulosti se totiž nedala vůbec koupit, získali ji pouze ti nejlepší hráči po výhře ve vybraných světových turnajích, což rozhodně nebylo nic jednoduchého.

To byl i případ Kelona Darklighta, který se rozhodl svůj zlatý poklad dát do aukce. Gold Magnate získal po turnaji Amarr Championship a v současnosti byl majitelem jednoho z dochovaných exemplářů. Ty ostatní byly zničené buď v mezigalaktických bitvách, nebo padly do spárů vesmírných pirátů.

Za vylepšení hráči rádi zaplatí. Bezplatný Fortnite vydělal první miliardu

Hry a herní systémy

Scott Manley

„Bál jsem se s ní létat, přeci jen – i po přepočtení na skutečné peníze – jde o neskutečnou vzácnost,“ vysvětlil Darklight své pohnutky, které jej vedly k uskutečnění dražby. „Nechtěl jsem, aby se na můj zlatý poklad dál jen prášilo v garáži.“

Sám nicméně nebude mít z utržených peněz ani korunu. Všechen výtěžek z aukce totiž půjde na podporu obětí australských požárů. To je i jeden z důvodů, proč byl nakonec skotský youtuber ochoten vydat za zlatou vesmírnou kocábku tak velký balík peněz.

Foto: archív tvůrců

Vesmírná loď Gold Magnate

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry EVE on-line

„EVE on-line je má vášeň, stejně jako vesmír a věda obecně. Vzhledem k tomu, že jsem chtěl pomoci i obětem australských požárů, spojil jsem příjemné s užitečným,“ uvedl Manley.

Sluší se nicméně podotknout, že může jít zároveň i o solidní investici. V současnosti totiž ve hře EVE on-line existují pouze dvě vesmírné lodě Gold Magnate a nic nenasvědčuje tomu, že bychom se v dohledné době dočkali nějaké další.

Jak roste popularita vesmírného simulátoru EVE on-line, poroste pravděpodobně i cena této vesmírné kocábky.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry EVE on-line

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry EVE on-line

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám