Hlavní obsah

Kdy vyjde pokračování jedné z nejlepších her? The Last of Us Part 2 už není tajemstvím

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během posledního krátkého on-line streamu State of Play konečně Sony oznámilo datum vydání pokračování The Last of Us společně se zveřejněním nového traileru. Titul od herního studia Naughty Dog, které stojí za úspěšnými sériemi, jako je Crash Bandicoot, Jak and Dexter nebo Uncharted, opět posouvá hranice toho, co tato generace PlayStationu dokáže.

Upoutávka na hru The Last of Us Part 2Video: Naughty Dog

 
Článek

V prvním díle tohoto postapokalyptického hitu se hráči ocitli v roli Joela. Smrtí své dcery zlomeného pašeráka, který se v nepřátelském světě plném nástrah snaží přežít, stejně jako většina místních obyvatel. Co čert nechtěl, tak Joel zkřížil cesty se šéfovou odboje Fireflies (světlušek) a dostal za úkol dovést 14letou holku Ellie z města Bostonu do Salt Lake City v Utahu.

The Last of Us: kandidát na nejlepší hru roku

Internet a PC

Ellie totiž není obyčejná holka. Má dar v podobě imunity proti nákaze, která zpustošila zdejší svět a část populace přeměnila na agresivní tzv. Clickery. V prvním dějství si ústřední dvojice prošla mnohým. Vytvořili si k sobě velice silné pouto. Titul se vyjímal perfektním příběhem, výborným audiovizuálním zpracováním a v neposlední řadě také zábavným on-line režimem.

The Last of Us: Part IIVideo: Sony

Druhé dějství se bude primárně soustředit na dospělejší Ellie a její velice osobní boj s novými frakcemi nepřátel. Hráči se mohou opět těšit na bezprecedentní technické zpracování, a jak je z ukázek patrné, tak i na mnohem surovější a drsnější svět.

The Last of Us Part 2 vyjde 21. února 2020 exkluzivně pro konzoli PlayStation 4. Stejně jako první dějství i to druhé bude obsahovat českou lokalizaci formou textů a titulků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám