Hlavní obsah

Hra Anthem se nepovedla. Tvůrci ji od základů předělají

Novinky, abr

Sci-fi titul Anthem, který je na pultech obchodů již rok, se nepovedl. Poprvé to přiznali tvůrci z herního studia BioWare, které patří do stáje Electronic Arts. Právě proto se rozhodli celou hru od základů přepracovat.

Upoutávka na hru AnthemVideo: archív tvůrců

 
Článek

Očekávání od titulu Anthem byla ještě před vydáním obrovská, neboť námět je opravdu originální. V kooperaci až s třemi dalšími hráči mohou lidé obléknout futuristickou výzbroj Javelin, která slouží jako bojový oblek.

Jako obrněnci se hlavní hrdinové pustí do prozkoumávání různých planet, objevování nových druhů života a nezbytných zdrojů k přežití. Přitom narazí na náročné výzvy a nelítostné nepřátele. V tomto titulu tedy vyniknou nejen individuální schopnosti, ale také týmová souhra.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Anthem

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Anthem

Zbroj Javelin přitom propůjčuje bojovníkům bez nadsázky nadlidské schopnosti. Mohou se pohybovat závratnou rychlostí, svištět vzduchem nebo prozkoumávat taje podvodních říší. Bojové schopnosti se přitom vylepšují prakticky v průběhu celé hry.

Jakkoliv atraktivně téma tohoto titulu zní, v praxi se to příliš nepovedlo. Herní komunitou totiž navzdory vysokým očekáváním nebyl tento titul přijat kladně. V průběhu uplynulého roku si hráči stěžovali na problémy se stabilitou, řadu chyb i nedostatků. Pochroumané pověsti příliš nepomohlo ani to, když se tvůrci snažili přidávat nový obsah.

Sázka na virtuální realitu se Valve vyplatila, zájem o brýle je obrovský

Hry a herní systémy

Právě proto se studio BioWare rozhodlo k restartu celé hry. „Již máme vyčleněný speciální tým lidí, kteří kromě herního designu budou řešit i samotnou hratelnost a postup celým titulem,“ prohlásil Casey Hudson, generální manažer studia BioWare.

Podle něj budou všechna vylepšení, která předělají Anthem prakticky od samotných základů, vydána jako velká aktualizace v průběhu nadcházejících měsíců. Majitelé tohoto titulu si tedy vše stáhnou pouze jako bezplatný update.

Hra Anthem se v obchodech nabízí již od 250 Kč, přestože při své premiéře minulý rok stála více než tisícovku. K dispozici je nejen pro PC, ale také pro televizní konzole.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Anthem

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Anthem

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám