Hlavní obsah

Celou kolekci Half-Life je možné stahovat zadarmo. Ale jen omezenou dobu

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc by mělo vyjít očekávané pokračování ze světa Half-Life s podtitulem Alyx. Tvůrci se nicméně na nový díl snaží nalákat již nyní, a tak nabízí možnost stažení předchozích her této série úplně zadarmo. Nabídka je ale časově omezená.

Ukázka ze hry Half-Life: AlyxVideo: archív tvůrců

 
Článek

Celou kolekci Half-Lifuje možné stahovat až do 1. dubna, poté nabídka vyprší. Konkrétně je k dispozici Half-Life i s datadisky Opposing Force a Blue Shift, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One a Half-Life 2: Episode Two.

Jediné, co se pro získání bezplatného přístupu nutné vlastnit, je registrace na herní platformě Steam. Právě prostřednictvím ní se totiž jednotlivé tituly stahují. Bezplatné verze jsou k dispozici zde.

Fanoušci museli čekat 15 let. Hra Half-Life: Alyx vyjde v březnu

Hry a herní systémy

Tvůrci se netají tím, že chtějí ještě před premiérou Half-Life: Alyx hráče pořádně navnadit, a tak nabízí celou kolekci dočasně zadarmo. Alyx nicméně na rozdíl od předchozích dílů bude určen výhradně pro systémy virtuální reality, hrát bude možné na headsetech Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift a zařízeních využívajících standard Windows Mixed Reality.

Novinka je dějově zasazena mezi události prvního a druhého dílu. Jak již samotný název napovídá, hráči se převtělí do role hlavní hrdinky Alyx Vance, v titulu nicméně nebude chybět ani její otec Eli.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Po incidentu v Black Mesa je planeta okupována mimozemskými silami Combine. Alyx a Eli musí pomoci hrstce odvážných lidí ve výzkumu, aby matičku Zemi společnými silami zachránili. Fanoušky série čekají souboje, průzkumné mise po zdecimovaném světě a celá řada hádanek, pokud se je nepodaří rozluštit, neposunou se hráči dál.

Half-Life: Alyx poběží pouze na počítačích s operačním systémem Windows 10. Dané stroje navíc musí být připraveny pro systémy virtuální reality, výrobce doporučuje tedy přinejmenším grafické karty Nvidia GeForce GTX 1060 či AMD Radeon RX 580 s 6GB pamětí.

Sestava musí být zároveň vybavena procesory Intel Core i5-7500, AMD Ryzen 5 1600, nebo vyššími verzemi. Nepočítejte tedy, že byste rozjeli hru na několik let starých počítačích. Problém může představovat také požadavek na 12 GB operační paměti, i některé aktuálně nabízené herní stroje totiž mají stále jen 8 GB, byť se bavíme tedy o těch levnějších počítačích.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Half-Life: Alyx

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Fanoušci Xboxu si užijí Batmana i Star Wars

Už příští týden se kalendáře přehoupnou z ledna na únor. Fanoušci televizní konzole Xbox mají tedy posledních pár dní na to, aby si stáhli hry zadarmo v rámci...

Výběr článků

Načítám