Hlavní obsah

GTA Trilogy jsme zpackali, omluvili se tvůrci z Rockstaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Remaster tří kultovních titulů ze série Grand Theft Auto (GTA) se příliš nepovedl. Po nářcích nespokojených hráčů se nyní čelem postavili k celému problému tvůrci ze studia Rockstar. Slíbili vydání aktualizace, která by měla všechny problémy vyřešit.

Trailer ke hře Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive EditionVideo: archív tvůrců

 
Článek

„Chceme se omluvit všem hráčům, kteří se potýkali s problémy,“ uvedli zástupci společnosti. „Remasterovaná trilogie nedorazila na trh ve stavu, který by odpovídal našim vysokým standardům kvality. A pochopitelně tedy i standardům, které naši fanoušci očekávali,“ dodali.

Většina hráčů si v uplynulých dnech stěžovala především na hrozný technický stav remasteru Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, kvůli kterému dokonce musela být PC verze na několik dní stažena z prodeje.

Lepší grafika, stejně dobrý příběh. GTA: The Trilogy vyjde před Vánocemi

Hry a herní systémy

„Aktuálně aktivně řešíme opravy všech chyb a vydání aktualizací, které by měly trilogii vylepšit,“ konstatovali zástupci podniku s tím, že jednotlivé updaty budou vycházet postupně – postupně tedy bude také zvyšována „úroveň kvality hry“.

Zda to tvůrci stihnou ještě před spuštěním prodeje krabicových verzí, které je naplánováno na začátek prosince, zatím není jisté. Prozatím jsou totiž k mání pouze digitální distribuce.

Foto: archív tvůrců

GTA San Andreas

Kritizovaná novinka se jmenuje celým jménem Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Jsou to ale vlastně tři hry v jedné, neboť fanoušci amerických gangsterů budou moci znovu prožít příběhy GTA III, Vice City a San Andreas.

Cena byla stanovena na 1599 Kč. K dispozici budou verze pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a Switch. V rámci předplatného Xbox Game Pass nicméně GTA: The Trilogy získají případní zájemci zadarmo.

Tvůrci se také nechali slyšet, že vydají celou trilogii také pro mobilní zařízení s platformami iOS a Android. Tato varianta však Vánoce již nestihne, počítá se s ní až v první polovině příštího roku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám