Hlavní obsah

Zemědělství, chov zvířat a lesnictví. Hra Farming Simulator 22 se značně proměnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí se začala oficiálně prodávat nová videohra Farming Simulator 22, která oproti předchozí generaci udělala velký skok kupředu v realističnosti. To je zásluha nového enginu Giants 9, ale také přídavku v podobě ročních období.

Trailer ke hře Farming Simulator 22Video: archív tvůrců

 
Článek

Tvůrci ze studia Giants Software se už v minulosti snažili, aby farmaření bylo v jejich hře co nejrealističtější. Novince Farming Simulator 22 se to ale daří zatím nejvíce.

Hráči získají v první řadě rozmanitost farmářských aktivit, soustředit se mohou na zemědělství, chov zvířat a lesnictví. Při svých aktivitách budou přitom vůbec poprvé muset brát v potaz střídání jara, léta, podzimu a zimy. Každá roční doba má svá specifika, pouze pokud se jim přizpůsobí, nepřijdou o úrodu a peníze.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Farming Simulator 22

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Farming Simulator 22

Přídavek v podobně sezónních cyklů přidává nové výzvy v průběhu roku a mnohonásobně vylepšuje celkovou atmosféru tohoto titulu. Svůj příjem mohou hráči vylepšovat nyní také využitím různých výrobních řetězců – mohou vyrábět chléb, olej, mošt či něco úplně jiného.

Využít přitom budou moci více než 400 různých strojů a přístrojů, a to od více než 100 skutečných zemědělských značek. Mezi nimi nechybí John Deere, CLAAS, Case IH, New Holland, Fendt, Massey Ferguson či Valtra.

Díky těmto zemědělským pomocníkům můžete zasévat a sklízet plodiny, jako jsou pšenice, kukuřice, brambory a bavlna. Farming Simulator 22 přináší navíc i nové kategorie strojů a plodin. Díky nástroji pro úpravy mohou hráči vytvářet nejen farmy, ale také vlastní postavy.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Farming Simulator 22

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Farming Simulator 22

Vyzdvihnout si zaslouží také engine Giants 9, který přináší do nového titulu řadu technických vylepšení, jako je realističtější chování umělé inteligence, bohatší světy a výrazný nárůst výkonu na všech systémech.

Farming Simulator 22 je k dispozici pro rozličnou škálu platforem, jmenovitě Xbox Series X a Series S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, macOS, Google Stadia a Mac OS. Nejlevnější je přitom verze pro PC, stojí 948 Kč. Varianta pro konzole pak případné zájemce vyjde na 1198 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Farming Simulator 22

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Farming Simulator 22

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Proti hordám nemrtvých ve hře Back 4 Blood

Milovníkům kooperativních akcí není nutné představovat legendu zvanou Left 4 Dead. Tato zombie akce uhranula miliony hráčů po celém světě a stále se řadí mezi...

Výběr článků

Načítám