Hlavní obsah

Cyberpunk 2077 láme rekordy. První den si zahrál milion lidí

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaný titul Cyberpunk 2077 se začal prodávat teprve tento týden, přesto už stihl překonat několik rekordů. Hned první den si novinku zahrál milion lidí a tvůrci se netají tím, že rekordní jsou také tržby.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Jen v rámci předobjednávek se prodalo zhruba osm milionů kopií, tržby tak celkově činily přes půl miliardy dolarů, tedy bezmála 11 miliard korun. Vzhledem k tomu, že vývoj stál 135 milionů dolarů (2,9 miliardy korun), mohou tvůrci již nyní slavit.

Navíc množství prodaných her ještě dramaticky vyroste v průběhu příštího roku. V současnosti je totiž v obchodech k mání pouze verze pro PC a starší konzole PlayStation 4 a Xbox One, varianta pro konzole nové generace dorazí až na jaře příštího roku. Majitelé nových konzolí tak vyčkávají, až si budou moci hru koupit.

Verze pro PC je již tradičně levnější, hráči za ni zaplatí 1499 Kč. Varianta pro konzole pak vyjde na 1798 Kč. K mání jsou nicméně i sběratelské edice, které obsahují i televizní konzoli laděnou do motivů této hry. Za takové provedení případní zájemci zaplatí i více než sedm tisíc korun.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh. Tvůrci také prozradili, že Cyberpunk 2077 se bude odehrávat po celém světě.

Čekání je u konce, Keanu Reeves se ukazuje ve hře Cyberpunk 2077

Hry a herní systémy

Lákadlem je i podpora ray tracingu, tedy extrémně věrné grafiky. Tato technologie dovoluje vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Může se vám hoditna Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám