Hlavní obsah

Cyberpunk 2077 je obří průšvih. Po Sony bude vracet peníze také Microsoft

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony se již minulý týden rozhodla, že bude nespokojeným hráčům vracet peníze za jeden z nejočekávanějších titulů letošního roku – Cyberpunk 2077. Ke stejnému kroku se nyní odhodlal také americký Microsoft, který bude vracet peníze majitelům televizní konzole Xbox.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Prakticky od vydání se na účet Cyberpunku 2077 valí vlna kritiky. Lidé upozorňují především na to, že titul obsahuje hodně chyb a dalších nedostatků. Navíc je výkonnostně tak náročná, že na starší generaci konzolí vypadá grafika velmi chabě.

Právě to byl důvod, proč minulý týden Sony stáhlo Cyberpunk 2077 ze svého elektronického obchodu s hrami a těm, kteří již hru zakoupili, nabídlo vrácení peněz. Stejnou nabídku nyní mohou využít díky rozhodnutí Microsoftu také majitelé Xboxů. Za zakoupené digitální kopie jim budou vráceny peníze v plné výši.

Naopak hráči, kteří si i přes všechny problémy chtějí hru nechat, nebude nikdo bránit. Platí to v případě Xboxu i PlayStationu. Tvůrci ze studia CD Projekt totiž přislíbili co nejrychlejší vydání opravné aktualizace. Kdy se tak ale stane, není zatím jasné.

Cyberpunk 2077 zmizel z obchodu Sony. Kvůli stížnostem hráčů

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 se stále nabízí v obchodech ve verzi pro konzole za 1790 Kč, varianta pro PC je levnější, stojí 1490 Kč. Majitelé krabicových verzí se mohou obrátit s žádostí o vrácení peněz přímo na CD Projekt.

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám