Hlavní obsah

Blizzard láká na Overwatch 2, potěší také fanoušky World of Warcraft

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik zajímavých novinek bylo před pár dny k vidění na BlizzConu, na kterém herní vydavatelství Blizzard pravidelně odhaluje své novinky. Těch bylo na letošní akci k vidění hned několik, přičemž prim hrály tři nové tituly.

Ukázka ze hry World of Warcraft: ShadowlandsVideo: archív tvůrců

 
Článek

Jedním z nejdůležitějších titulů celé slavnostní akce byl nepochybně titul Diablo IV, kterému jsme se již věnovali v samostatném článku. Alespoň v rychlosti připomeňme, že jde o temnou hru, ve které nebude nouze o násilnosti, okultismus a v neposlední řadě také krvavé lázně.

Krvavé násilnosti a okultismus. Nové Diablo nahání hrůzu

Hry a herní systémy

Upoutávka na hru Diablo IV

Ve stínu nového Diabla se nicméně ukázaly další dvě zajímavé herní ukázky. V první řadě je řeč o World of Warcraft: Shadowlands. Tato expanze přinese nové zóny i questy, ale také dungeony, raidy a v neposlední řadě i nejrůznější výbavu.

Děj je poměrně překvapivý. Sylvanas si totiž po zaslouženém vítězství nenasadí Ner'zhulovu korunu na hlavu, ale místo toho ji roztrhne vejpůl, aby „osvobodila celý svět“. Po uzavření příměří mezi Aliancí a Hordou totiž klid ve světě Warcraftu rozhodně nenastane, hrozí kolize se světem zesnulých – s dávnou říší, jejíž historie sahá ještě před první Titány.

Foto: archív tvůrců

World of Warcraft: Shadowlands

Overwatch 2 přinese tolik chtěný příběhový obsah v podobě příběhových misí a separátních misí zaměřených na jednotlivé hrdiny. Šéf vývoje Jeff Kaplan potvrdil také to, že se hráčům prvního dílu převedou veškeré kosmetické doplňky, které získali v prvním díle.

Navíc potvrdil to, že oba díly budou koexistovat bok po boku, aby nedošlo k tříštění komunity. Oba díly budou spolu sdílet nové hrdiny a nové mapy. Dvojka tak vsází hlavně na příběhový obsah, ve kterém se spojí skupinka čtyř hráčů a po vzoru struktury hry Left 4 Dead budou procházet jednotlivými mapami a plnit různorodé úkoly.

Exkluzivní pro druhý díl bude také nový kompetitivní režim zvaný Push a možnost upravovat si schopnosti jednotlivých hrdinů ke svému hernímu stylu. RPG prvky by tak měly dodat do hry mnohem větší hloubku a přinést do zápasů více proměnných, které mohou zvrátit jejich průběh.

Overwatch 2 tak přinese především rozšířený obsah a bohatší svět, chybět samozřejmě nebudou ani noví hrdinové. Fanoušci se podle zveřejněné ukázky mohou těšit také na novou vizuální podobu starých známých postav, někteří se přitom pochlubí novými schopnostmi. Hrdinské mise nám pak odkryjí příběhy jednotlivých hlavních aktérů.

Overwatch 2Video: archív tvůrců

Reklama

Související témata:

Související články

Černá díra zmizela. Fortnite je opět on-line

Dlouhé čekání, kdy desítky milionů hráčů nevěděly, co se bude dít s jejich oblíbenou hrou Fortnite, je u konce. Tvůrci ze studia Epic Games v úterý odpoledne...

Výběr článků

Načítám