Hlavní obsah

Krvavé násilnosti a okultismus. Nové Diablo nahání hrůzu

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Násilnosti, temné síly a v neposlední řadě krvavé lázně. To vše slibuje nové Diablo s pořadovým číslem čtyři. Počítačová hra by svou surovostí v kombinaci s velmi věrnou grafikou měla předčít všechny předchozí díly.

Diablo IV

 
Článek

Zástupci herního domu Blizzard zveřejnili první ukázky z Diabla IV. A nutno podotknout, že některé pasáže nahánějí opravdu hrůzu a tají se při nich dech.

Tvůrci tentokrát slibují takovou krvavou vřavu, že by se za ni nemusela stydět ani série Mortal Kombat, která bývá často označována za nejbrutálnější hru vůbec.

Diablo míří vstříc mobilnímu hraní, fanoušky čeká také předělaný Warcraft 3

Hry a herní systémy

Zapomeňte na uhlazené čaroděje, kteří by prozářili celou scénu pestrobarevnými kouzly. Tvůrci se snažili tentokrát beznaděj a temnotu vystihnout v té nejděsivější podobě. V bezpečí tak ústřední postavy nebudou ani v kostelech a neochrání je žádné modlitby.

V podstatě jedinou barvou, která zatemněné scény ozvláštní, bude červená – krvavých lázní totiž slibují tvůrci přehršel. Při některých scénách se jistě hráči neubrání pocitu úzkosti a beznaděje. Vše špatné ve světě Sanctuary se zkrátka tvůrcům podařilo vystihnout dokonale, alespoň podle zveřejněné herní ukázky.

Foto: archív výrobce

Diablo IV

Celou řadu detailů vývojáři ovšem ještě drží pod pokličkou, a tak je na jakékoliv závěrečné soudy ještě příliš brzy. Jisté je to, že hlavní slovo bude mít v novém Diablu Mephistova dcera Lilith.

Fanoušci této temné série, která bude s největší pravděpodobností mládeži nepřístupná, se mohou těšit na pět tříd postav, tři již byly ukázány: barbara, druida a čarodějku. Barbar bude hlavní útočnou silou, která se drží při zemi. Čarodějku bude představovat paní ledu a ohně a konečně druid bude vládnout magií, díky které se přemění na medvěda či vlkodlaka.

Diablo IV vyjde podle prodejců v průběhu příštího roku pro PC i televizní konzole, byť to zatím tvůrci oficiálně nepotvrdili. Další podrobnosti budou oznámeny až později.

Foto: archív výrobce

Diablo IV

Reklama

Související články

O budoucnosti hry Postal 4 rozhodnou fanoušci

Herní série Postal pravděpodobně dostane další pokračování s pořadovým číslem čtyři. Na Steamu se již objevila tzv. early access verze, ve které mohou hráči...

Výběr článků

Načítám