Hlavní obsah

Slavný Minecraft dostane po letech velkou aktualizaci

Novinky, lez

Už dlouhých deset let se těší titul Minecraft nebývalé popularitě mezi hráči. Podpořit zájem mezi co nejvíce lidmi se budou tvůrci letos snažit s velkým updatem, který přinese do hry úplně nové prvky. Zástupci společnosti Microsoft o tom informovali na herní akci Inside Xbox.

Foto: Mojang

Ukázka ze hry Minecraft

Článek

Aktualizace je prozatím známá pod názvem „Village & Pillage“, tedy v překladu „Obec a plenění“. Společnost Microsoft ji patrně nabídne majitelům původní hry jako bezplatnou aktualizaci, i když to zatím oficiálně tvůrci nepotvrdili.

Jisté je nicméně to, že novinek by mělo být v chystaném updatu více než dost. Fanoušci této nestárnoucí stavebnicové hry se mohou těšit na nové předměty či zvířata, chybět nebudou ani noví záporní hrdinové.

Více toho však zástupci amerického počítačového gigantu o updatu, který by měl vyjít během letošního jara, prozradit nechtěli.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Minecraft

Pouze se pochlubili tím, že Minecraft hraje stále aktivně více než 91 milionů hráčů. To znamená, že přesně takové číslo lidí zapne stavebnicový titul alespoň jednou týdně. Vzhledem k tomu, že na většinu podobně starých her si hráči po tolika letech ani nevzpomenou, jde o velmi zajímavou cifru. A nutno podotknout, že chystaná aktualizace by mohla ještě další hráče přilákat.

Tvůrce v úspěch nejdříve nevěřil

Minecraft je hra, kde si hráč musí nasbírat materiál na stavbu obydlí a výrobu nástrojů, aby se tak ochránil proti nočním příšerám. I když se zdá být tento koncept velmi triviální, jde o jednu z nejpopulárnějších her vůbec.

Vývojářský tým Mojang a Markus Persson (vpravo dole) na snímku z roku 2014.

Hru Minecraft vyvinulo studio Mojang a v roce 2009 ji uvedlo na pulty obchodů. Pikantní na tom je, že autor Markus Persson v úspěch titulu nejprve sám nevěřil a zvažoval, zda kvůli němu opustit stálou práci a věnovat se vývoji naplno.

Nyní je už jasné, že to byl krok správným směrem. V roce 2014 totiž švédskou firmu Mojang koupil americký Microsoft za 2,5 miliardy dolarů (takřka 53,4 miliardy Kč).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám