Hlavní obsah

Každou volnou chvíli zasvětil Minecraftu. Vysněné království je dechberoucí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minecraft je bezesporu fenoménem posledních let. Tento budovatelský titul uchvátil milióny hráčů po celém světě. Jak to vypadá, když mu někdo zasvětí každou volnou chvíli, nyní ukázal uživatel vystupující pod přezdívkou Linard. Ten postavil za čtyři a půl roku své vysněné království Galekin, výsledek je dechberoucí.

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Článek

Minecraft je hra, kde si hráč musí nasbírat materiál na stavbu obydlí a výrobu nástrojů, aby se tak ochránil proti nočním příšerám. I když se zdá být tento koncept velmi triviální, jde o jednu z nejpopulárnějších her za několik posledních let.

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Když ji Linard poprvé objevil, okamžitě jí propadl. „Chtěl jsem vytvořit středověký fantasy svět, který bude přeplněn jedinečnými nápady. Výsledkem je království Galekin,“ prohlásil nadšenec.

Sám přitom přiznal, že hrou trávil v posledních 54 měsících v podstatě každou volnou chvíli. „Se stavbou jsem začal zkraje roku 2012,“ konstatoval Linard s tím, že u počítače trávil přinejmenším tři až čtyři hodiny každý den.

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Staveb je v Galekinu nepočítaně, na první pohled zaujme jejich detailní zpracování. Neskutečně působivě vypadá také příroda, která celé vysněné království obklopuje. Koneckonců právě za pečlivost je od ostatních hráčů nadšený stavitel velmi často chválen.

Sám nicméně přiznává, že jeho dílo ještě není ani zdaleka hotové. „Na mapě mám ještě spoustu práce. Jakákoliv pomoc a návrhy na vylepšení jsou vítány,“ uzavřel Linard.

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Foto: osobní archív Linard

Království Galekin

Pod taktovkou Microsoftu

Hru Minecraft vyvinulo studio Mojang a v roce 2009 ji uvedlo na pulty obchodů. Předloni švédskou vývojářskou firmu koupil americký Microsoft za 2,5 miliardy dolarů (takřka 53,4 miliardy Kč). [celá zpráva]

Titul se těší tak velké popularitě, že se o něm rozhodli tvůrci natočit i celovečerní film. Adaptace na herní motivy by se měla v kinech objevit během pátého měsíce roku 2019, uvedl server The Verge. [celá zpráva]

Foto: Mojang

Ukázka ze hry Minecraft

Datum premiéry potvrdil provozní ředitel Mojangu Vu Bui. „Vím, že jste přemýšleli každý den, kdy vyjde film Minecraft. Naštěstí to můžeme již prozradit. 24. května 2019 bude mít premiéru, a to i ve 3D,“ prohlásil.

„Ano, může se to zdát jako dlouhá doba. Ale abychom mohli vytvořit něco úžasného, potřebujeme dostatečné množství času. A všichni přece chtějí, aby byl film Minecraft úžasný,“ doplnil Bui.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám