Hlavní obsah

Technicky zdatnější děti, nebo feťáci? Tradiční injekční stříkačky od počítačů zmizí

Novinky, ort

Teplovodivé pasty se dlouhá léta prodávaly v nezaměnitelném tradičním balení. Kvůli snadnému nanášení je výrobci umisťovali do injekčních stříkaček. Celá řada rodičů se ale údajně obávala, že jsou jejich technicky zdatnější ratolesti feťáci, a tak se jeden z největších výrobců teplovodivých past rozhodl změnit obal. Další jej pravděpodobně budou následovat.

Takto vypadá nová teplovodivá pasta od společnosti Cooler MasterVideo: archív výrobce

 
Článek

Teplovodivou pastu musel použít každý, kdo se někdy snažil vyměnit chladič v počítači – a je jedno, zda se bavíme o systému pro procesory nebo grafické karty. Teplovodivá pasta vyplňuje drobné nerovnosti mezi čipem a pasivní částí chladiče, díky čemuž výrazně zlepšuje účinnost chlazení.

Vzhledem k tomu, že to není žádná věda, pouští se do této činnosti zpravidla i náctiletí jedinci. Právě to se ale ukázalo být jako kámen úrazu. Rodiče, kteří počítačům tolik nehoví a teplovodivé pasty neznají, totiž své ratolesti podezřívali z braní drog.

Foto: Profimedia.cz

Tradiční balení teplovodivých past.

Co na tom, že injekční stříkačky s teplovodivou pastou nemají na konci žádné jehly, a tak by se v praxi tímto způsobem použít ani nedaly. Celá řada dětí byla podle analýzy společnosti Cooler Master vystavena výslechům ohledně návykových látek.

Právě proto se jeden z největších výrobců chladicích systémů pro počítače rozhodl změnit balení teplovodivých past. To má tak nyní podlouhlejší tvar a připomíná spíše nějaký zvýrazňovač.

Nejvýkonnější herní grafiku má Asus. Láká na unikátní chlazení

Hardware

Toto balení je ve výsledku také praktičtější, neboť umožňuje pokrýt tenkou vrstvou pasty větší plochu čipu, aniž by uživatel musel pastu nějak složitě rozmazávat. Právě s ohledem na tyto přednosti lze předpokládat, že společnost Cooler Master budou následovat i další výrobci a své pasty upraví podobným způsobem.

Injekční stříkačky tak možná již brzy ze segmentu chlazení úplně zmizí. A rodiče se alespoň nebudou obávat, že jsou jejich ratolesti feťáci…

Foto: archív výrobce

Nové balení teplovodivých past.

Reklama

Související články

Jak ztišit hlučný počítač

Počítače jsou rok od roku výkonnější, čímž ale zároveň stoupají nároky na jejich chlazení. Co ale dělat, pokud se nechcete s velmi hlučným strojem smířit?...

Když se z chlazení počítačů stává věda

Samotné počítače a pochopitelně i jednotlivé komponenty použité v nich jsou rok od roku výkonnější. Neustálý hon za co nejsvižnějším tempem s sebou přináší...

Výběr článků

Načítám