Hlavní obsah

Špičkový tablet dostane nástupce, díky tomu citelně zlevnil

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden se bude konat velká tiskovka společnosti Samsung, na které by měl být podle neoficiálních informací představen i nový tablet řady Galaxy Tab. Na to se připravují i tuzemští obchodníci, kteří aktuální top model zlevnili o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Tab S6

Článek

Aktuálním vrcholem nabídky u Samsungu je model Galaxy Tab 6. Ten ještě v květnu nabízel za bezmála 20 000 korun, aktuálně však podle Zboží.cz ceny startují na 17 636 Kč, což není s ohledem na nabízenou výbavu vůbec špatné.

Jedním z hlavních vylepšení je u šestky přidání podpory dotykového pera S Pen. S ním je možné na tabletu psát i kreslit, navíc je tato periferie vybavena funkcí dálkového ovládání. Pero tedy dovoluje pořizovat selfie a videa nebo ovládat vytvořený multimediální obsah, i když nemáte tablet zrovna v rukou. Pero S Pen je navíc vybaveno funkcí bezdrátového nabíjení, která po pouhých deseti minutách nabije baterii až na 10 hodin provozu.

Foto: archív výrobce

Pero S Pen v akci

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Tab S6

Jednou z dalších předností modelu Galaxy Tab 6 je podpora vylepšeného rozhraní Samsung Dex. Lidé k němu budou moci kromě napájení připojit také monitor, klávesnici a myš. Obyčejný tablet se tak promění doslova v klasické PC.

Stejně tak půjde k tabletu přikoupit speciální kryt displeje, který se pochlubí zabudovanou klávesnicí. Společně s ním pak bude zařízení schopné zastat i funkci laptopu. V prostředí DeX je možné pracovat s celou řadou aplikací, například i s kancelářským balíkem Office od Microsoftu.

Patrně není velkým překvapením, že s ohledem na všechny nabízené přednosti nabídne šestá generace Galaxy Tabu i pořádnou dávku výkonu. Srdcem tohoto modelu je osmijádrový procesor, který udává pracovní tempo při taktu až 2,8 GHz. Stroj má dále k dispozici 6 GB operační paměti a 128GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet microSD.

Jaké novinky se ukážou? Samsung chystá na příští týden velkou tiskovku

Mobil

Galaxy Tab S6 nabízí obrazovku s úhlopříčkou 10,5 palce, technologií Super AMOLED, poměrem stran 16 : 10 a rozlišením 2560 x 1600 při bodové hustotě 287 pixelů na palec (PPI). Přímo do displeje byla po vzoru prémiových chytrých telefonů integrována čtečka otisků prstů. Akumulátor nabízí kapacitu 7040 mAh, což by mělo stačit zhruba až pro 15 hodin reálného provozu.

K dispozici jsou i tři fotoaparáty, ten na přední straně nabízí rozlišení 8 MPx. Na zadní je pak duální optika kombinující klasický fotoaparát (13 MPx) a ultraširokoúhlý objektiv (5 MPx). Tablet přichází se čtyřmi vylepšenými reproduktory vyladěnými od AKG a audio technologií Dolby Atmos.

Foto: archív výrobce

Vzadu je duální optika

Foto: archív výrobce

Tablet se chlubí čtyřmi reproduktory.

Reklama

Související témata:

Související články

Huawei jde po krku iPadu od Applu

Společnost Apple je aktuálně nejúspěšnějším prodejcem tabletů na světě. Je to dáno i tím, že například špičkový iPad Pro prakticky nemá na trhu konkurenci....

Co umějí nejlepší tablety na trhu

Řada lidí musí kvůli koronaviru pracovat z domova. Na to promptně zareagovali výrobci tabletů, kteří v uplynulých týdnech představili špičkové modely. Ty...

Výběr článků

Načítám