Hlavní obsah

Sony pracuje na novém PlayStationu, i když pětka v obchodech stále chybí

Novinky, abr

PlayStation 5 byl bezesporu jedním z největších hitů loňských Vánoc. Právě nebývale vysoká poptávka ze strany zákazníků je důvod, proč je tato novinka v obchodech stále nedostupná. I přesto již Sony pracuje na nové verzi, jak upozornil server Times Live.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Vylepšená verze by měla na trh přijít až příští rok. Vzhledem k tomu, že navrhnout pořádnou konzoli není otázkou pár minut, práce jsou v plném proudu již nyní. A to i přesto, že prodej PlayStationu 5 začal teprve loni v listopadu.

Server DigiTimes upřesnil, že novinka by měla nabídnout podobný design jako aktuálně nabízená pětka, měla by však být citelně kompaktnější. Jako tomu bylo u předchozích generací konzolí od Sony, novinka ponese přízvisko Slim.

Letos lépe nebude. PlayStationy 5 se na pultech obchodů jen tak neobjeví

Hry a herní systémy

Zdroje serveru Times Live nicméně uvedly, že by PlayStation 5 Slim měl být paradoxně výkonnější než aktuálně nabízená pětka. Je to dáno tím, že bude mít vylepšený procesor, který bude místo 7nm výrobního procesu používat 6nm.

Sony však zatím oficiálně příchod žádné konzole nepotvrdila. Letos se čeká pouze příchod nové generace virtuální reality PlayStation VR, která bude určena právě pro PlayStation 5.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

PlayStation 5 se aktuálně nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak na 10 790 Kč. Obchody nicméně hlásí několik měsíců beznadějně vyprodáno a v tuto chvíli nikdo nedovede s jistotou říci, kdy se situace změní.

Finanční ředitel Sony Hiroki Totoki tento měsíc na uzavřeném jednání prohlásil, že „zoufalá situace bude přetrvávat až do příštího roku“. A to i navzdory tomu, že se japonský elektronický gigant snaží dramaticky navyšovat výrobní kapacitu – ani to však nestačí k tomu, aby byla poptávka plně uspokojena. Je to pochopitelně celosvětový problém.

Zdroj z výroby serveru DigiTimes prozradil, že v roce 2021 se chystá Sony uvést na pulty obchodů 16,8 až 18 milionů konzolí. Postupně by se tedy poptávka měla uspokojit.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám