Hlavní obsah

Kapesní konzole od Sony přežila svou vlastní smrt

Novinky, huj

Již během letních prázdnin se chystala společnost Sony definitivně uzavřít kapitolu okolo kapesní konzole PlayStation Vita. Nakonec je ale vše jinak, kvůli protestům fanoušků zmiňovaný herní systém v podstatě přežil svoji vlastní smrt, jak trefně poznamenal server The Gamer.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Článek

Konzole PlayStation Vita se začala prodávat v roce 2012, prodej byl oficiálně ukončen ale teprve předloni. A to majitele tohoto kapesního herního systému prakticky nijak neomezovalo, neboť mohli svá zařízení používat bez omezení.

To se ale mělo na konci srpna změnit, protože japonský herní gigant plánoval uzavření obchodu s hrami. Pokud by se to skutečně stalo, lidé by si nemohli kupovat digitálně žádné tituly. Zároveň by přišli o přístup ke svému digitálně zakoupenému obsahu, který nemají stažený.

Poslední hřebík do rakve kapesní konzole od Sony

Hardware

Vcelku pochopitelně se tak proti plánům japonského elektronického giganta strhla vlna nevole. Po pouhých pár týdnech se tak Sony rozhodlo plány odložit na neurčito. Zástupci podniku potvrdili, že během léta se obchod s hrami nakonec uzavírat nebude.

A lze předpokládat, že se na tomto rozhodnutí nic nezmění minimálně do chvíle, než zájem fanoušků o Vitu úplně opadne.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Co umí Vita?

Sony PlayStation Vita je vybavena čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex-A9 a výkonným grafickým jádrem SGX543MP4. Díky tomuto výkonu přístroj zvládne vykreslit i ty nejjemnější detaily náročných 3D her velice plynule.

Hry se zobrazují na pětipalcové širokoúhlé OLED obrazovce s rozlišením 960 x 544 obrazových bodů, kterou je možné ovládat dotykem. Konzole je navíc vybavena druhou dotykovou plochou na zadní straně. Kromě tlačítek po stranách displeje tak ke hraní slouží dvě dotykové plochy.

Po vzoru chytrých telefonů je i kapesní PlayStation Vita vybavena dvěma vestavěnými fotoaparáty – na přední a zadní straně. Vita byla nabízena ve dvou verzích. Jedna disponuje pouze Wi-Fi rozhraním, druhá je navíc ještě vybavena slotem na SIM karty. Přístup na internet slouží nejen k hraní po síti, ale i k přístupu na síť PlayStation Network a sdílení informací s ostatními hráči.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám