Hlavní obsah

Poslední hřebík do rakve kapesní konzole od Sony

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již během letních prázdnin se chystá společnost Sony definitivně uzavřít kapitolu okolo kapesní konzole PlayStation Vita. Na konci srpna by se totiž podle zdrojů serveru The Gamer měl trvale uzavřít digitální obchod s hrami pro tento model.

Foto: archív výrobce

PlayStation Vita

Článek

Konzole PlayStation Vita se začala prodávat v roce 2012, prodej byl oficiálně ukončen ale teprve předloni. A to majitele tohoto kapesního herního systému prakticky nijak neomezovalo, neboť mohli svá zařízení používat bez omezení. To se ale nyní změní…

Podle serveru The Gamer totiž bude 27. srpna ukončen obchod s hrami, takže lidé si už nebudou moci kupovat digitálně žádné tituly. Zároveň to ale znamená, že lidé by přišli o přístup ke svému digitálně zakoupenému obsahu, který nemají stažený.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Je nicméně nutné zdůraznit, že společnost Sony zatím oficiálně termín ukončení obchodu nekomentovala. Na bližší detaily o konci modelu Vita si tedy budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Už nyní je ale zřejmé, že je nevyhnutelný.

Sony PlayStation Vita je vybavena čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex-A9 a výkonným grafickým jádrem SGX543MP4. Díky tomuto výkonu přístroj zvládne vykreslit i ty nejjemnější detaily náročných 3D her velice plynule.

Budoucnost virtuální a rozšířené reality

Testy

Hry se zobrazují na pětipalcové širokoúhlé OLED obrazovce s rozlišením 960 x 544 obrazových bodů, kterou je možné ovládat dotykem. Konzole je navíc vybavena druhou dotykovou plochou na zadní straně. Kromě tlačítek po stranách displeje tak ke hraní slouží dvě dotykové plochy.

Po vzoru chytrých telefonů je i kapesní PlayStation Vita vybavena dvěma vestavěnými fotoaparáty – na přední a zadní straně. Vita byla nabízena ve dvou verzích. Jedna disponuje pouze Wi-Fi rozhraním, druhá je navíc ještě vybavena slotem na SIM karty. Přístup na internet slouží nejen k hraní po síti, ale i k přístupu na síť PlayStation Network a sdílení informací s ostatními hráči.

Foto: Sony

PlayStation Vita

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám