Hlavní obsah

Sony chystá nové brýle pro virtuální realitu

Novinky, abr

Brýle pro virtuální realitu PlayStation VR představila společnost Sony již v roce 2016, což je přeci jen ve světě výpočetní techniky notně pokročilý věk. A přestože se prostřednictvím redukce dá tento model připojit dokonce i k nejnovějšímu PlayStationu 5, chystá se již nástupce. Jeho příchod potvrdil šéf zábavní divize Sony Hideaki Nishino.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

„Po nasazení nového headsetu pro VR hráči pocítí ještě větší zapojení do hry, všechny jejich smysly se naplno ponoří do nejrůznějších herních světů. Jsme odhodláni pokračovat v inovacích našeho systému virtuální reality, aby si všichni majitelé konzolí PlayStation mohli vychutnat jedinečné herní zážitky,“ prozradil Nishino.

Podle něj by mělo být u nové helmy lepší rozlišení obrazovek či vyšší rozsah zorného pole. Výrobce nicméně zapracoval také na sledování pohybu a snížení latence, dočkat bychom se měli také nových ovladačů.

Na bližší informace si nicméně budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Jisté je pouze to, že druhá generace virtuální helmy Playstation VR by měla být stejně jako ta první určena výhradně pro televizní konzoli od Sony.

Beznadějně vyprodáno. Dostupnost PlayStationu 5 se nezlepšila ani po půl roce

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Jeden displej, dva různé obrazy

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960x1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény v hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Pro chod PlayStation VR je zapotřebí PlayStation řady čtyři. Právě v tom je zásadní rozdíl ve srovnání s konkurencí, ostatní modely totiž spolupracují s klasickými počítači. Kvalitou, respektive schopností vtáhnout uživatele do světa virtuální reality by si však všechny zmiňované verze měly být velmi podobné.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám