Hlavní obsah

Nejrychlejší herní klávesnici doprovodí ultralehká myš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální hráči se netají tím, že jim velkou konkurenční výhodu dávají nejen extrémně výkonné počítače, ale také špičkové periferie. V kláních, kde o vítězství rozhodují milisekundy, zkrátka hrají důležitou roli i klávesnice a myši.

Foto: archív výrobce

Klávesnice Apex Pro Mini

Článek

V minulých dnech přitom byly představeny hned dvě zajímavé počítačové periferie, které cílí na velmi náročné hráče. Jednou z novinek je progamingová myš Razer Viper V2 Pro, která má hmotnost pouze 58 gramů.

To je poměrně překvapivé, neboť má plnou konstrukci. Podobné hodnoty jsou přitom typické spíše pro odlehčené dírkované modely. V praxi je tak novinka o 20 % lehčí než její předchůdce.

Foto: archív výrobce

Ultralehká myš Razer Viper V2 Pro

Razer Viper V2 Pro například využívá optický senzor Razer Focus Pro 30K, který v současnosti poskytuje nejvyšší citlivost na světě, až 30 000 DPI. Přepracováno bylo u tohoto senzoru úplně vše – od nastavitelné vzdálenosti snímání senzoru v 26 úrovních, ve spojení s chytrým snímáním, které zachová snímanou vzdálenost nezávisle na použitém povrchu, přes preciznější snímání pohybu, po kompatibilitu s celou řadou povrchů, a to včetně skla s tloušťkou alespoň 2 mm.

Razer Viper V2 Pro nabízí maximální rychlost 750 IPS a maximální zrychlení 70 G. Má 5 programovatelných tlačítek a zabudovanou paměť. Novinka využívá USB dongle a technologii Razer HyperSpeed Wireless, toto bezdrátové připojení je 3x rychlejší než nejbližší konkurence. Výdrž baterie je až 80 hodin. V případě nouze dokáže fungovat také drátově, pomocí přiloženého kabelu.

Herní notebook Acer Predator se chlubí 3D obrazem. Speciální brýle netřeba

Hardware

S kabelem i bez

Druhou novinkou je klávesnice Apex Pro Mini, která bude k mání i v bezdrátovém provedení. Jde o následovníka vrcholného provedení Apex Pro, jehož v řadě parametrů překonává.

Původní spínače OmniPoint přinesly plně nastavitelnou aktivaci kláves, díky čemuž byly nejrychlejší na světě. U nových klávesnic jsou použity vylepšené spínače OmniPoint 2.0, pracující v rozmezí 0,2 mm až 3,8 mm, která dává možnost nastavení aktivace kláves ve 37 úrovních a poskytuje ještě rychlejší odezvu a aktivaci, resp. maximální přizpůsobitelnost. Hraniční hodnota 0,2 mm nabízí dobu odezvy 0,54 ms.

Foto: archív výrobce

Bezdrátová klávesnice Apex Pro Mini

Kompaktní provedení se hodí pro jedince, kteří potřebují více místa na stole – toto řešení totiž uvolňuje místo na stole pro výraznější pohybový rádius myši, a přitom si zachovává plnou funkčnost. Nové klávesnice mají ideální velikost, jsou vhodné k přenosu v batohu například na cesty na esportové turnaje, LAN party nebo pro ty, kteří míří na internát nebo kolej.

Apex Pro Mini vlastní všechna již zmíněná vylepšení, včetně OmniPoint 2.0. Stejně jako bezdrátová verze je vyhotovena z kvalitního leteckého hliníku a lze ji nastavit do třech poloh pomocí flexibilních nožek. Připojení je zajištěno odpojitelným USB-C opleteným kabelem.

Myš Razer Viper V2 Pro vyjde případné zájemce na 4090 Kč. Klávesnice Apex Pro Mini je ještě téměř o tisícovku dražší, bezdrátové provedení vyjde dokonce na bezmála 6500 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám