Hlavní obsah

Herní displej i rychlé nabíjení. Honor se vrací s cenově dostupným mobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pultech tuzemských obchodů se zabydlel nový chytrý telefon Magic4 Lite 5G od společnosti Honor, který navzdory atraktivní cenovce nabízí řadu lákadel. Má displej s vysokou obnovovací frekvencí, což ocení hráči, či rychlé 66W nabíjení. Ve výbavě nechybí ani možnost příjmu mobilních sítí páté generace.

Foto: archív tvůrců

Honor Magic4 Lite 5G

Článek

Na Honor dopadly v uplynulých letech naplno americké sankce, které byly původně směřovány proti sesterské společnosti Huawei. Kvůli tomu podnik jeden čas nabízel přístroje pouze s osekanou verzí Androidu a množství přístrojů nabízených v tuzemsku prošlo velkou dietou.

Už v roce 2020 se ale Honor osamostatnil a pod taktovkou nového vlastníka se snaží nyní získat původní věhlas i na evropském trhu. Dosáhnout toho chce evidentně i agresivní cenovou politikou, jak dokládá novinka Magic4 Lite 5G, která se v obchodech nabízí za 6990 Kč. Ta má totiž prvky výbavy, které jsou typické především pro dražší kategorie chytrých telefonů.

Foto: archív tvůrců

Honor Magic4 Lite 5G

Foto: archív tvůrců

Honor Magic4 Lite 5G

Přístroj například nabízí rychlé 66W nabíjení, díky kterému se zcela vybitá baterie nabije na 50 % za pouhých 15 minut a na 81 % za 30 minut. Například výrazně dražší iPhone 13 Pro nabízí pouze 20W nabíjení. Velkokapacitní baterii s kapacitou 4800 mAh zvládne na jedno jediné nabití až 16,8 hodiny brouzdání na sociálních sítích, 12,8 hodiny sledování videa nebo 25,6 hodiny volání.

Předností novinky od Honoru je také 6,81palcový FullView displej. V této cenové kategorii totiž nebývá příliš obvyklé, aby se dotykový panel chlubil rychlou 120Hz obnovovací frekvencí, což přijde vhod při hraní her i sledování videí. Obrazovka mimochodem nabízí rozlišení Full HD (2388 x 1080 pixelů).

Huawei na nátlak USA prodává divizi levných telefonů Honor

Mobil

Rámečky okolo obrazovky jsou mimochodem užší než u většiny konkurenčních smartphonů této cenové kategorie, měří pouze 1,05 mm. Obrazovka tak zabírá 94 % čelní strany telefonu, i to se podepsalo na líbivém designu, který je mimochodem striktně symetrický.

K mání jsou barevná provedení Titanium Silver se zajímavými odlesky na zádech, temně modré Ocean Blue nebo elegantní Midnight Black.

Foto: archív tvůrců

Honor Magic4 Lite 5G

Foto: archív tvůrců

Honor Magic4 Lite 5G

Srdcem telefonu je platforma Snapdragon 695 5G, která kombinuje 6nm procesor s grafickým procesorem Qualcomm Adreno a procesorem Qualcomm Kryo 660. Díky tomuto čipu je k dispozici také 5G konektivita.

Vyzdvihnout si zaslouží také technologie RAM Turbo, která přesouvá část úložiště do kapacit operační paměti. Fyzických 6 GB operační paměti je díky této technologii možné rozšířit až na 8 GB. Samotné úložiště nabízí kapacitu 128 GB. Vše pracuje pod taktovkou operačního systému Android 11.

Na zadní straně telefonu nalezneme trojitý fotoaparát, vedle hlavního 48MPx snímače jsou k dispozici ještě dva senzory s rozlišením 2 MPx, které slouží pro makro a pro práci s hloubkou ostrosti. Vepředu se pak nachází 16MPx kamera.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Co umí nejlevnější chytrý telefon od Nokie

V českých obchodech se před pár týdny zabydlela Nokia 1.3, jde aktuálně o nejlevnější smartphone z letošní nabídky této značky. Novinka má být oslím můstkem...

Výběr článků

Načítám