Hlavní obsah

Herní notebook Acer Predator se chlubí 3D obrazem. Speciální brýle netřeba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trojrozměrný obraz láká nový notebook Predator Helios 300 SpatialLabs Edition od společnosti Acer. Zajímavostí je, že do třetí dimenze se mohou uživatelé přenést i bez speciálních brýlí. Novinka navíc patří k těm nejvýkonnějším herním strojům na trhu.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition

Článek

Trojrozměrný vjem vzniká u podporovaných her díky aplikaci SpatialLabs TrueGame. Je to možné díky tomu, že jsou hry většinou vytvářeny s ohledem na tři rozměry: vývojáři zahrnují informace o hloubce do každé scény a objektu, který tvoří. Společnost SpatialLabs tyto již existující informace využívá, aby mohla hry prezentovat ve stereoskopickém 3D.

„Pro každý herní titul z více než 50 moderních i klasických titulů bude při uvedení na trh k dispozici speciální předkonfigurovaný profil, který hráčům nabídne bezproblémový zážitek z jejich oblíbených her. Profily pro další tituly budou průběžně přidávány i nadále,“ uvedli tvůrci během prezentace.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition.

Celé řešení po technologické stránce využívá systém sledování pohybu očí, stereoskopického 3D displeje a vykreslování v reálném čase. Displej herního notebooku Predator Helios 300 SpatialLabs Edition nabízí úhlopříčku 15,6". Na tento panel je nalepena čočka z tekutých krystalů, díky čemuž lze přepínat mezi 2D a stereoskopickým 3D zobrazením.

Upřít se novince nedá ani špičkový výkon. V nejvyšší konfiguraci je totiž vybaven procesorem Intel Core i9 dvanácté generace, grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3080, 32 GB paměti typu DDR5-4800 a PCIe Gen 4 NVMe SSD v režimu RAID 0. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 11.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition.

Místo televizoru projektor. Acer cílí s novinkami na hráče

Hardware

Výrobce se zaměřil také na kvalitu chlazení. Stroj má k dispozici dva ventilátory, které pomáhají udržovat komponenty v klidu i při maximálním zatížení.

Z nabízené výbavy se sluší vyzdvihnout ještě technologii Killer DoubleShot Pro, připojení Wi-Fi 6E (E2600+1675i) či bohatá nabídka portů, mezi něž patří HDMI 2.1 pro připojení externích monitorů, Thunderbolt 4 a dva porty USB 3.2 Gen2.

Prodej modelu Predator Helios 300 SpatialLabs Edition začne v září. Ceny by měly podle konfigurace startovat od 3299 eur (81 290 Kč).

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Rozdíly ve spotřebě PC jsou propastné

Dražší elektřina nutí řadu lidí přemýšlet nad tím, jak ušetřit. Velkými žrouty energie jsou i počítačové sestavy, obzvláště to platí o těch herních strojích....

Výběr článků

Načítám