Hlavní obsah

Malý reproduktor s velkým zvukem. Sonos Roam se nelekne ani vody

Novinky, huj

Kalifornská společnost Sonos se proslavila především svými bezdrátovými reproduktory a soundbary, takřka vždy šlo o větší modely cílící na velmi náročné uživatele. Už příští týden však tento výrobce začne psát novou kapitolu své historie, na pulty obchodů přinese kompaktní a voděodolný model Sonos Roam.

Přenosný reproduktor Sonos RoamVideo: archív výrobce

 
Článek

Výrobce tvrdí, že se mu podařilo zabalit „velký zvuk do malého prostoru“. V minulosti totiž byl pro reproduktory a soundbary od Sonosu typický velmi plný zvuk s vyváženými pásmy. Jak se to podařilo u novinky, se ukáže až za pár dnů. Prodávat by se totiž měla začít v úterý 20. dubna za částku 4890 Kč, a to v černém i bílém provedení.

Sonos se netají tím, že jde vhodného parťáka na cesty, i když stejně tak jej můžete využít k domácímu poslechu prostřednictvím integrovaného WiFi adaptéru. To je zásadní rozdíl proti levným reproduktorům pro mobily, které zpravidla vládnou pouze bezdrátovým standardem bluetooth.

Hrát může i lampa. A to překvapivě dobře

Testy
Foto: archív výrobce

Sonos Roam

Šikovná je konstrukce novinky, díky trojúhelníkové základně totiž může hrát v horizontální i vertikální poloze. Položit se tedy dá prakticky kamkoliv, i na velmi malá místa, což u předchozích modelů od Sonosu neplatilo.

Přitom podobně jako u větších bratříčků by měl být podle výrobce zvuk bohatý, čistý a detailní. Výškový reproduktor totiž bude vytvářet ostrou vysokofrekvenční odezvu, jeden středobasový reproduktor zajistí přehrávání středních frekvencí a zároveň bude maximalizovat výkon. Celou sestavu pak uzavírají dva digitální zesilovače třídy H. Zvukový projev je podpořen i technologií Trueplay, která dovede reprodukci přizpůsobit okolí.

Solidní je i desetihodinová výdrž na jedno nabití, za což můžeme vděčit 18Wh integrované baterii. Model Roam má navíc odolnou konstrukci, díky certifikaci IP67 mu nevadí menší pády, prach a ani voda – ponořen může být po dobu až 30 minut v hloubce jednoho metru.

Foto: archív výrobce

Sonos Roam

Foto: archív výrobce

Sonos Roam

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám