Hlavní obsah

Hrát může i lampa. A to překvapivě dobře

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost IKEA se před nějakou dobou vrhla také na tvorbu zajímavých reproduktorů řady Symfonisk. Pomáhá jí v tom americká společnost Sonos, která je ve světě vyhlášená pro kvalitu svých reproduktorů. A výsledek v praxi příjemně překvapil.

Foto: archív výrobce

Lampa jako reproduktor

Článek

Oba podniky se nebojí ani velmi odvážných kreací, v dobře hrající reproduktor proměnili například i lampu. Ta se na první pohled příliš neliší od tradičních světel, která jsou umístěna na našich nočních stolcích. Umí toho ale pochopitelně daleko více.

Můžete si prostřednictvím ní pouštět hudbu, podcasty nebo rádio přes WiFi, aniž by vás rušilo zvonění telefonu nebo upozornění. Hudba hraje dál, i když je váš telefon nebo tablet z dosahu. Novinka totiž podporuje všechny hlavní služby umožňující streamování hudby, a to například i Airplay 2 od Applu.

Unikátní počítač se ukrývá v reproduktoru. Vypadá jako odpadkový koš

Hardware
Foto: archív výrobce

Lampa jako reproduktor

Zvukové podání se v praxi drží na velmi vysoké úrovni, jednotlivá pásma jsou dobře vyvážená a vytknout nic nemůžeme ani maximální intenzitě hlasitosti. Některým uživatelům mohou chybět snad jen výraznější basy, které se hodí pro některé tvrdší hudební žánry. Tento model si však zakládá spíše na vyrovnaném a čistém projevu.

Lampa samozřejmě může být použita jako externí reproduktor například pro domácí kino. Je však nutné pro stereo efekt koupit Symfonisky hned dva. Případně je možné celý systém párovat s dalšími výrobky od společnosti Sonos.

Foto: archív výrobce

Ovládací prvky reproduktoru

Foto: archív výrobce

Konektory a kabely jsou umístěny na zadní straně

Ručně foukané stínítko

Vyzdvihnout si tento dobře hrající výdobytek moderní techniky zaslouží také pro svůj líbivý design. Stínidlo totiž u každé lampy vyfoukal ručně sklenář. Mimochodem i když lampu zhasnete, reproduktor bude hrát dál.

V rámci řady Symfonisk nabízí výrobce také policové reproduktory, které je možné jednoduše položit na stůl, případně je pověsit na zeď či přidělat na speciální konzoli. Ke všem modelům je možné dokoupit také speciální dálkový ovladač zvuku.

Snad jedinou vadou na kráse může být vyšší cena. Reproduktor ukrývající se v lampě totiž vyjde na 4690 Kč, navíc pro stereo zvuk si tuto sumu musíte vynásobit dvěma. To klasický policový model vyjde o dva tisíce levněji, což je přeci jen příjemnější suma.

Foto: archív výrobce

Policový reproduktor řady Symfonisk

Foto: archív výrobce

Policový reproduktor řady Symfonisk

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám