Hlavní obsah

CES 2020: Bluetooth reproduktor se maskuje za sprchu

– Las Vegas
Novinky, mif

Zpíváte si rádi v koupelně? Pak vás možná zaujme chytrý reproduktor Moxie AI Speaker od výrobce sanitárního vybavení Kohler, který funguje jako sprchová hlavice. Ten navíc uživatele poslechne na slovo.

Foto: mif, Novinky

Moxie AI Speaker

Článek

Moxie AI Speaker má totiž ambice stát se jedním z hlavních pilířů chytré domácnosti. Chlubí se totiž zabudovanou virtuální asistentkou Alexou od Amazonu, díky čemuž můžete přímo při koupání ovládat různé spotřebiče v domácnosti.

Například pouhým hlasovým povelem zapnout chytrý kávovar, aby vás oblíbený šálek čekal hned, jak dokončíte očistu těla. Možností je pochopitelně daleko více – na dálku můžete odemknout dveře a pustit návštěvu, zapnout topení či osvětlení a mnoho dalšího.

CES 2020: Chytrý zubní kartáček pozná, když je v puse něco špatně

Hardware
Foto: mif, Novinky

Kvůli nabíjení je nutné reproduktor ze sprchy vyjmout.

Novinka samozřejmě zvládne pouštět také vaše oblíbené skladby či internetová rádia. A to údajně v prvotřídní kvalitě, i když na výstavišti v Las Vegas bylo bohužel tak rušno, že zvukový projev tohoto zařízení hodnotit nemůžeme.

Již nyní je však jasné, že se najdou i nevýhody. Tak předně samotný reproduktor se nemá ve sprchové hlavici jak napájet. Vydrží sice zhruba pět hodin na jedno nabití, ale pak jej musíte vyjmout a vložit do dokovací stanice.

Navíc cenovka není zrovna dvakrát příznivá. Samotný reproduktor, který je pochopitelně plně vodotěsný, bude stát v přepočtu zhruba 3500 Kč. Jenže k této částce je nutné připočítat ještě speciální sprchovou hlavici, která je s reproduktorem kompatibilní. A tu si společnost Kohler cení na dalších 1500 Kč.

V každém případě Moxie AI Speaker jasně ukazuje, že chytré vychytávky mají uplatnění i v koupelnách.

Foto: mif, Novinky

Moxie AI Speaker

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám