Hlavní obsah

IFA 2019: Líbivý vzhled a solidní výkon. Extrémně tenký all-in-one má součástky šikovně ukryté

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

All-in-one počítače, které ukrývají veškeré součástky uvnitř monitoru, se rok od roku těší větší popularitě. Nastrkat veškeré komponenty do útlého těla displeje nicméně není zrovna jednoduché. Společnosti Acer se to nicméně s novou řadou Aspire C povedlo, jak ukázala na veletrhu IFA v německém Berlíně.

Foto: archív výrobce

Acer Aspire C

Článek

Výhody all-in-one počítačů jsou nesporné. Díky umístění jednotlivých součástek do displeje nehyzdí okolí stolu žádná krabice navíc – tedy samotná počítačová sestava.

Problém je však v tom, že jednotlivé součástky, které standardně do monitoru nepatří – například procesor, disk, grafická karta či operační paměti –, zabírají poměrně dost místa. A to není v době, kdy je na útlé křivky elektroniky kladen velký důraz, vůbec žádoucí.

Foto: archív výrobce

Acer Aspire C

Společnosti Acer se je nicméně podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou pouhých 6,8 mm. Nová all-in-one sestava je tedy kompaktnější i než většina obyčejných počítačů, na stole tedy příliš místa rozhodně nezabere. Na výběr přitom bude model Aspire C v různých velikostech s 22, 24 a 27palcovou obrazovkou.

Všechny modely přitom pohání procesory Intel Core desáté generace a volitelná dedikovaná grafika NVIDIA MX130. K dispozici bude dále až 32GB operační paměti, až 1TB M.2 NVMe SSD a až 2TB 2,5" HDD.

Výrobce myslel také na ochranu soukromí, nechybí tedy možnost uzavření clony integrované webkamery, když není zrovna využívána. HDMI výstup zase nabízí možnost připojení sekundární obrazovky. K dispozici jsou čtyři porty USB 3.1 pro připojení periferií.

Snad jedinou vadou na kráse je, že počítače řady Aspire C se budou prodávat až zkraje příštího roku. Letošní Vánoce tedy rozhodně nestihnou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám