Hlavní obsah

Herní notebook Acer Predator se chlubí 3D obrazem. Speciální brýle netřeba

Na trojrozměrný obraz láká nový notebook Predator Helios 300 SpatialLabs Edition od společnosti Acer. Zajímavostí je, že do třetí dimenze se mohou uživatelé přenést i bez speciálních brýlí. Novinka navíc patří k těm nejvýkonnějším herním strojům na trhu.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition

Článek

Trojrozměrný vjem vzniká u podporovaných her díky aplikaci SpatialLabs TrueGame. Je to možné díky tomu, že jsou hry většinou vytvářeny s ohledem na tři rozměry: vývojáři zahrnují informace o hloubce do každé scény a objektu, který tvoří. Společnost SpatialLabs tyto již existující informace využívá, aby mohla hry prezentovat ve stereoskopickém 3D.

„Pro každý herní titul z více než 50 moderních i klasických titulů bude při uvedení na trh k dispozici speciální předkonfigurovaný profil, který hráčům nabídne bezproblémový zážitek z jejich oblíbených her. Profily pro další tituly budou průběžně přidávány i nadále,“ uvedli tvůrci během prezentace.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition.

Celé řešení po technologické stránce využívá systém sledování pohybu očí, stereoskopického 3D displeje a vykreslování v reálném čase. Displej herního notebooku Predator Helios 300 SpatialLabs Edition nabízí úhlopříčku 15,6". Na tento panel je nalepena čočka z tekutých krystalů, díky čemuž lze přepínat mezi 2D a stereoskopickým 3D zobrazením.

Upřít se novince nedá ani špičkový výkon. V nejvyšší konfiguraci je totiž vybaven procesorem Intel Core i9 dvanácté generace, grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3080, 32 GB paměti typu DDR5-4800 a PCIe Gen 4 NVMe SSD v režimu RAID 0. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 11.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition.

Místo televizoru projektor. Acer cílí s novinkami na hráče

Hardware

Výrobce se zaměřil také na kvalitu chlazení. Stroj má k dispozici dva ventilátory, které pomáhají udržovat komponenty v klidu i při maximálním zatížení.

Z nabízené výbavy se sluší vyzdvihnout ještě technologii Killer DoubleShot Pro, připojení Wi-Fi 6E (E2600+1675i) či bohatá nabídka portů, mezi něž patří HDMI 2.1 pro připojení externích monitorů, Thunderbolt 4 a dva porty USB 3.2 Gen2.

Prodej modelu Predator Helios 300 SpatialLabs Edition začne v září. Ceny by měly podle konfigurace startovat od 3299 eur (81 290 Kč).

Foto: archív výrobce

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Rozdíly ve spotřebě PC jsou propastné

Dražší elektřina nutí řadu lidí přemýšlet nad tím, jak ušetřit. Velkými žrouty energie jsou i počítačové sestavy, obzvláště to platí o těch herních strojích....

Výběr článků

Načítám