Hlavní obsah

Chytrý reproduktor od Applu nakonec v Česku bude, už příští měsíc

Novinky, Ondřej Husák

V České republice se nakonec přece jen bude prodávat nový chytrý reproduktor HomePod mini od společnosti Apple. Americký počítačový gigant jej sice na svých oficiálních webových stránkách nenabízí, někteří prodejci jej ale do tuzemska dovezou. Vyplývá to z informací jednotlivých obchodů.

Představení chytrého reproduktoru Apple HomePod miniVideo: archív výrobce

 
Článek

V rámci předobjednávky je tak možné již nyní zakoupit novinku zakoupit podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, v internetových obchodech CZC.cz a Alza.cz. Oba si přitom černé i bílé provedení cení na 3499 Kč. Skladem by prodejci měli HomePod mini mít v druhé polovině listopadu.

Na první pohled má HomePod mini zaujmout kompaktními rozměry, válcovitý tvar nahradil kulatý design. Na kompaktní rozměry se americký počítačový gigant nezaměřil náhodou. Věří, že si nyní lidé koupí těchto chytrých reproduktorů domů více – v některých místnostech mohou mít dokonce dva reproduktory najednou, které díky tomu budou hrát stereo.

Foto: archív výrobce

HomePod mini

Poslechne na slovo

Hlavní funkčnost nicméně zůstala zachována. HomePod je relativně sofistikované zařízení – dokáže obsluhovat chytrou domácnost na základě hlasových povelů, které mu uživatel zadá.

Pro majitele zařízení s logem nakousnutého jablka to není zas tak velká inovace, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde totiž o osobní asistentku Siri, kterou americký počítačový gigant v podstatě uzavřel do speciálního reproduktoru.

Apple odhalil čtyři nové iPhony. A to není všechno

Mobil

Díky tomu bude Siri schopná se snáze napojit na systémy pro chytré domácnosti a na dálku řídit například termostaty, různá zabezpečovací zařízení, přehrávat hudbu apod.

U verze Mini přibyly některé zajímavé vychytávky. Například funkce zvaná Intercom. Pokud budete mít po domě nebo bytě skutečně více chytrých reproduktorů, budete skrz ně moci komunikovat s dalšími členy domácnosti.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Původní Apple HomePod

Reklama

Související témata:

Související články

HomePod netáhne, Apple tlumí výrobu

Zájem o chytrý reproduktor HomePod od společnosti Apple není nijak valný. To je i jeden z hlavních důvodů, proč se americký počítačový gigant rozhodl utlumit...

Výběr článků

Načítám