Hlavní obsah

Chytrý reproduktor, náladové osvětlení i projektor. To všechno v jednom zařízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Co má společného chytrý reproduktor, náladové osvětlení a projektor? Vlastně úplně všechno. Je to totiž jedno multifunkční zařízení, které společnost Samsung odhalila na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Jmenuje se The Freestyle.

Foto: archív výrobce

The Freestyle

Článek

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu novinku popsali jako „přenosné promítací a zábavní zařízení“. V praxi jde o malé kompaktní zařízení válcovitého tvaru, které váží pouze 830 gramů. Snadno si jej tedy můžete vzít kamkoliv s sebou.

Svůj domov či jakýkoliv jiný prostor tak snadno můžete proměnit v kinosál. Díky své konstrukci dovede The Freestyle promítat obraz nejen na zeď, ale také na strop. V podstavci jej můžete otáčet až o 180°. Vytvořit zvládne obraz o velikosti až 100 palců, tedy více než 2,5 metru.

Foto: archív výrobce

The Freestyle

„The Freestyle je unikátní projektor zkonstruovaný s ohledem na maximální všestrannost a flexibilitu, aby vycházel vstříc měnícímu se životnímu stylu,“ říká Simon Sung, výkonný viceprezident a vedoucí obchodního a marketingového týmu Visual Display Bussiness v Samsungu.

Označovat novinku pouze jako projektor by ale byla dehonestace, umí toho daleko více. „Nabízí zábavu v libovolném prostředí a podmínkách přesně podle momentálního přání a nálady uživatelů,“ doplnil Sung.

Domácí kino netřeba. Chytrý soundbar od Sonosu ukrývá pět reproduktorů

Hardware

Pokud se The Freestyle zrovna nevyužívá jako projektor, může po nasazení průsvitné krytky objektivu sloužit jako zdroj náladového osvětlení. Jednoduše jej namíříte směrem vzhůru, aby vás neoslňoval, a postavíte někam ke stěně.

Novinka ale může fungovat také jako chytrý reproduktor. Umí dokonce analyzovat hudbu a synchronizovat s ní vizuální efekty, které lze promítat na zeď, na podlahu nebo kamkoli jinam.

Samsung začne Ther Freestyle prodávat během února, předobjednávky nicméně poběží již od 17. ledna. Cena pro tuzemský trh bude teprve upřesněna.

Foto: archív výrobce

The Freestyle

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám