Hlavní obsah

Samsung předělal vlajkovou loď na mobil pro fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Na veletrhu CES 2022 v americkém Las Vegas představila společnost Samsung svůj nový smartphone Galaxy S21 FE 5G, který cílí především na fanoušky této značky. Jak již samotný název napovídá, novinka se inspirovala u loňské vlajkové lodi jihokorejského elektronického gigantu.

První pohled na smartphone Samsung Galaxy S21 FE 5GVideo: Novinky

 
Článek

Fanouškovské edice označované písmenky FE nejsou u Samsungu ničím novým, už předloni jsme se dočkali například modelu Galaxy S20 FE, což byla předělaná vlajková loď dvacítkové série. Díky tomu, že přišla na trh s jistým časovým odstupem, nabídla výrazně atraktivnější cenovku.

To je i případ novinky Galaxy S21 FE 5G. Ta se totiž bude v tuzemských obchodech nabízet od 18 999 Kč v případě základního provedení se 6GB operační pamětí a 128GB úložištěm. Vybavenější varianta s 8 GB RAM a 256 GB interním úložištěm pak případné zájemce vyjde na 20 999 Kč.

Cenovka modelu Galaxy S21 při uvedení na trh byla původně 23 999 Kč, v případě většího bratříčka S21+ pak 27 999 Kč.

Dva různé světy ohebných displejů: Když každá skládačka umí něco jiného

Testy

Cena může ještě klesnout

U čerstvě odhalené novinky navíc může ještě cena klesnout o 4000 Kč, lidé totiž mohou využít výkupního bonusu na jakýkoliv starší telefon – klidně i více než deset let staré tlačítkové mobily. Tento bonus však jihokorejský elektronický gigant vyplácí až zpětně. Po započítání bonusu ale prodejní cena bude 14 999 Kč, respektive 16 999 Kč, což je přece jen atraktivnější částka.

„Model Galaxy S20 FE a řada Galaxy S21 vyvolaly neuvěřitelně pozitivní ohlas zákazníků. Proto jsme uplatnili stejný přístup i u modelu S21 FE 5G a vybavili ho všemi špičkovými funkcemi, které věrní fanoušci rodiny Galaxy považují za nejdůležitější. Jsme rádi, že jim můžeme nabídnout zařízení, které splňuje jejich požadavky.“

Foto: archív výrobce

Galaxy S21 FE 5G

Foto: archív výrobce

Galaxy S21 FE 5G

Designově novinka vychází z prémiového vzhledu řady S21 – počínaje ikonickým rámečkem objektivů Contour-Cut, který hladce splývá s bočnicemi a dotváří unifikovaný vzhled. Tloušťka telefonu je přitom pouze 7,9 mm, hmotnost činí 177 g. Na výběr jsou čtyři různé barvy – olivová, levandulová, bílá nebo grafitová.

Telefon se chlubí 6,4palcovým displejem s rozlišením Full HD+ a technologií Dynamic AMOLED 2X. Vyzdvihnout si zaslouží 120Hz obnovovací frekvence či snímání dotyků v herním režimu se vzorkovací frekvencí 240 Hz. Srdcem telefonu je procesor Qualcomm Snapdragon 888.

Tři fotoaparáty vzadu, jeden vepředu

Galaxy S21 FE 5G nabídne hned čtyři fotoaparáty. Vepředu je 32Mpx selfie fotoaparát (F2,2, úhel záběru 81˚), zbylé tři objektivy jsou pak vzadu. Konkrétně jde o 12Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát (F2,2, úhel záběru 123˚), 12Mpx širokoúhlý fotoaparát (F1,8, Dual Pixel AF, OIS) a 8Mpx fotoaparát s teleobjektivem (F2,4, 30× Space Zoom).

Jednou z předností novinky je také zvýšená odolnost proti vodě a prachu podle certifikace IP68. Akumulátor nabízí kapacitu 4500 mAh a podporuje 25W nabíjení přes kabel, případně 15W bezdrátové nabíjení. Vše pracuje pod operačním systémem Android 12.

Foto: archív výrobce

Galaxy S21 FE 5G

Foto: archív výrobce

Galaxy S21 FE 5G

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám