Hlavní obsah

CES 2020: Dokonalé selfíčko? Pomůže dron, který nepotřebuje ovladač

Novinky, mif
Las Vegas

Selfíčka jsou fenoménem dnešní doby. Nejčastěji si je přitom lidé pořizují prostřednictvím svých chytrých telefonů, někteří perfekcionisté pak sáhnou po kompaktech či bezzrcadlovkách s výměnnými objektivy. Zajímavá novinka zvaná AIR Selfie Pix+ však na veletrhu CES v americkém Las Vegas ukázala, že budoucnost je v dronech.

Foto: mif, Novinky

Dron AIR Selfie Pix+ v akci

Článek

AIR Selfie Pix+ na první pohled dron vlastně ani nepřipomíná, spíše se podobá nějaké malé krabičce ve stylu externího pevného disku. Rozdíl je ale v tom, že tato „krabička“ má v těle integrovány čtyři motory a vrtule.

Díky sofistikovanému designu se nemusíte bát nejen přenášení, ale ani případného nárazu během letu. To vše by měl model Pix+ ustát bez problémů, aniž by se nějak poškodil. Samozřejmě nechybí zabudovaná kamera či možnost ovládání prostřednictvím připojeného mobilního telefonu.

CES 2020: Umělá inteligence míří do koupelny. Takové využití by čekal málokdo

Hardware

Na rozdíl od většiny konkurentů ale v praxi smartphone vlastně ani nepotřebujete. AIR Selfie Pix+ totiž dovede rozeznávat gesta uživatele a podle nich plnit letové příkazy. Na mávnutí ruky se tak tento bezpilotní letoun zvedne či přistane, případně se ve vzduchu přemístí tam, kam mu přikážete.

Právě bezdotykové ovládání je daleko důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Výrobce totiž věří, že novinka nalezne uplatnění u jedinců, kteří si rádi tvoří selfíčka, případně streamují videa na internet. Dron je totiž zvládne nejen fotit a natáčet v rozlišení Full HD, ale zachycený obraz odesílat rovnou on-line.

Foto: mif, Novinky

AIR Selfie Pix+

Vzhledem k tomu, že letový čas je zhruba okolo deseti minut, mělo by to bohatě stačit na natočení videopříspěvků na nejrůznější blogy. Uživatel přitom může chodit, běhat či stát – dron jej automaticky udrží v záběru. A když je dotočeno, stačí dron schovat do kapsy.

Snad jedinou vadou na kráse je nemožnost snadné výměny baterií na cestách. V případě, že budete chtít natáčet delší videa, bude tedy nutné do batohu přibalit také nabíječku nebo powerbanku.

Kdy přesně a za jakou cenu se AIR Selfie Pix+ objeví na pultech obchodů, není zatím jasné. Výrobce prozradil pouze to, že dostupnost je naplánována na letošní rok. Novinka by se navíc v prodeji měla objevit i s dalšími dvěma provedeními, které budou nabízet buď vyšší obrazovou kvalitu, nebo příznivější cenovku – pochopitelně kvůli tomu, že výbava bude v některých ohledech osekána.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám