Hlavní obsah

CES 2020: Cvičíte špatně? Chytrá podložka vám vynadá

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Umí mluvit, poslechne vás na slovo, sleduje vaše sportovní výsledky a motivuje vás k vyšší aktivitě. Jde zkrátka o perfektního asistenta na cvičení. Háček – nebo snad výhoda – je ale v tom, že nejde o člověka. Vše výše popsané umí chytrá podložka YogiFi, kterou si mohli vyzkoušet návštěvníci veletrhu CES v americkém Las Vegas.

Chytrá podložka na cvičení YogiFiVideo: archív výrobce

 
Článek

Jak už samotný název napovídá, novinka je určena především pro milovníky jógy. I když na první pohled může vypadat jako obyčejná cvičební podložka, ve skutečnosti jde o sofistikované zařízení, které je celé prošpikované nejrůznějšími senzory.

CES 2020: Umělá inteligence míří do koupelny. Takové využití by čekal málokdo

Hardware

Díky tomu podložka přesně pozná, jak jednotlivé cviky provádíte. Dovede tedy analyzovat nejen vaši aktivitu, podobně jako nejrůznější fitness náramky, ale také techniku cvičení. Díky zabudovanému reproduktoru pak podložka sama pozná, pokud necvičíte správně, a upozorní vás na to – je to stejné, jako kdybyste byli na skutečné hodině jógy a nechali si nadávat od trenéra.

Mimochodem toto sofistikované zařízení má v sobě také zabudovaný mikrofon. S osobním trenérem můžete tedy o správnosti cviků polemizovat, i když v praxi jej asi příliš neobměkčíte. Mikrofon přijde vhod k detekci správného dýchání a zadávání hlasových povelů. Chytrou podložku můžete ovládat pomocí připojeného chytrého telefonu či chytrých hodinek.

Foto: archív výrobce

Chytrá podložka YogiFi

V prodeji se mimochodem objeví také vylepšená verze, která má zabudovaný velký dotykový displej, a dokonce i projektor. Ten může promítat na stěnu videa s přírodou, abyste se během cvičení co nejvíce uvolnili. Pro navození té správné atmosféry nechybí ani osvěžovač vzduchu, který vypouští vůně podle promítaných videí.

Základní model chytré podložky YogiFi vyjde případné zájemce v přepočtu na zhruba 6500 Kč, k dispozici je však zatím pouze v USA. Verze s displejem a projektorem se začne prodávat až později v letošním roce a bude pochopitelně o několik tisíc korun dražší.

Foto: archív výrobce

Chytrá podložka YogiFi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám