Hlavní obsah

Bezdrátové špunty, které z ucha nevypadnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenoménem posledních let jsou bezdrátové špunty z kategorie True Wireless, u kterých není spojeno kabelem ani pravé sluchátko s levým. V honbě za co největší kompaktností se ale u některých modelů stává, že při používání vypadávají z ucha. V případě modelu JLab Epic Air Sport to ale neplatí, ten díky unikátní konstrukci drží doslova jako přibitý.

Foto: archív výrobce

JLab Epic Air Sport

Článek

Sluchátka JLab Epic Air Sport mají podobný design jako běžné bezdrátové špunty i rozměry, navíc se ale chlubí nástavci, které se nasadí jakoby za ucho. Právě díky tomuto mechanizmu sluchátka tak dobře drží na uších a je prakticky nemožné, aby vypadla.

Díky této drobné vychytávce je navíc nošení sluchátek velmi příjemné, protože samotné špunty netlačí tolik v uchu jako u konkurenčních modelů.

Každé ze sluchátek vytváří zvuk díky dynamickému měniči o průměru 8 mm, který nabízí frekvenční rozsah 20 Hz až 20 kHz. V praxi se tento model chlubí velmi vyváženým zvukovým projevem, snad jen basy jsou trochu více zvýrazněné, což ale u sportování – a poslechu odpovídající hudby – není rozhodně na škodu.

Foto: archív výrobce

JLab Epic Air Sport

Vyzdvihnout si zaslouží také speciální režim pro sledování filmů, díky němuž jsou hlasy zřetelnější a nejrůznější efekty v akčních scénách věrnější. V každém sluchátku je navíc zabudovaný infračervený senzor, díky němu jsou sluchátka schopná poznat, že je máte v uchu. Pokud tedy sluchátka sundáte, hudba či film se automaticky zastaví. Vše začne opět hrát až ve chvíli, kdy sluchátka opět nasadíte.

S ohledem na cenovou kategorii produktu lze celkem za samozřejmost považovat ANC. V případě modelu JLab Epic Air Sport jde navíc o chytré ANC, které se dovede přizpůsobovat prostředí a upravovat propustnost vnějšího hluku podle okolní situace.

Lákadla moderních bezdrátových špuntů

Testy

Samotná sluchátka mají nadprůměrnou výdrž 15 hodin, s dobíjecím pouzdrem dokonce až 70 hodin. Se zapnutým ANC výdrž klesne na 50 hodin, což je stále skvělý výsledek. Drtivá většina konkurenčních sluchátek je na tom s výdrží hůře. Sluchátka se mohou v pouzdru dobíjet kabelem i bezdrátově.

Díky certifikaci IP66 sluchátkům nevadí během používání pot ani déšť. Komunikace s mobilem je realizována prostřednictvím standardu Bluetooth 5. Pro úplnost dodejme, že každé sluchátko má hmotnost 10 g, samotné pouzdro 144 g.

Případní zájemci za sluchátka JLab Epic Air Sport zaplatí 1290 Kč, ještě před spuštěním vánočních slev to přitom bylo za 2390 Kč.

Foto: archív výrobce

JLab Epic Air Sport

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám