Hlavní obsah

Logitech G Pro X v testu: sluchátka pro náruživé hráče

Novinky, Ondřej Husák

Především na náruživé hráče cílí sluchátka Logitech G Pro X. Zaujmout se snaží především kvalitním přednesem, lehkou konstrukcí či prostorovým 7.1kanálovým zvukem. Jak se osvědčila v praxi, odhalíme v následujících řádcích.

Foto: mif, Novinky

Logitech G Pro X

Článek

Hned na úvod se sluší zmínit, že sluchátka Logitech G Pro X se nabízejí ve dvou různých provedeních. Základní model stojí aktuálně necelé tři tisíce, v prodeji je nicméně také verze s přídomkem Wireless, která případné zájemce vyjde na bezmála 5500 Kč.

I když jsou přednosti bezdrátové konektivity nepopiratelné, ušetřené peníze bohatě stačí na koupi minimálně dvou nových her – právě proto v našem případě padla volba na kabelový model.

Obě provedení nicméně vypadají prakticky úplně stejně, dokonce staví na úplně totožných měničích. Následující řádky tohoto testu tedy budou užitečné i pro jedince, kteří fandí bezdrátové konektivitě.

Foto: mif, Novinky

Logitech G Pro X

Foto: mif, Novinky

Ocelové prvky sluchátkům sluší.

Luxusní vzhled, odolná konstrukce

Sluchátka zaujmou na první pohled svým luxusním vzhledem. Výrobce totiž vsadil na ušlechtilé materiály, konstrukce je tak tvořena z hliníku a oceli. Nejde přitom jen o pozlátko, náušníky jsou vyrobeny z paměťové pěny, na výběr jsou dokonce verze potažené koženkou i prodyšným velurem – v balení jsou obě provedení.

Tím se postupně dostáváme i k ergonomii tohoto modelu. Výrobce vsadil na výsuvnou konstrukci, každé sluchátko je možné polohovat o několik centimetrů. Díky tomu by sluchátka měla dobře sedět jedincům s menší i větší hlavou, dětem i dospělým.

Trvalo to půl roku. Nejlepší sluchátka od Applu jsou konečně k dostání

Hardware

Praktický je také odnímatelný mikrofon. Sluchátka tak můžete využívat při hraní jako klasický headset s poměrně kvalitním mikrofonem – a při poslechu hudby jednoduše mikrofon ukryjete.

Celkově působí konstrukce velmi pevným a odolným dojmem, což je rozhodně dobře. Nechá si totiž líbit i velmi špatné zacházení, které po prohraném závodu nebo bitvě u počítače nebude ničím výjimečným.

Foto: mif, Novinky

Náušníky jsou z paměťové pěny.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka jsou zpracována velmi precizně.

Prostorový zvuk se pro hráče hodí

Sluchátka Logitech G Pro X nabízejí prostorový zvuk 7.1 (DTS HEADPHONE:X 2.0), který dokážou zprostředkovat 50mm měniče, jejichž frekvenční rozsah je velmi pěkných 20 Hz – 20 kHz.

Zvuk linoucí se z těchto sluchátek je poměrně vyvážený. Výšky a středy dokonce nejsou ani nijak dramaticky přehlučeny basy, což se bohužel u řady herních sluchátek skutečně stává. Celkově by se tak dala zvuková reprodukce charakterizovat jako jemnější a hladší.

V obslužném softwaru G HUB Gaming Software na PC jsou přitom k dispozici profily zvukového ekvalizéru, na jejichž vyladění se podíleli přímo přední hráči esportových turnajů. Můžete je používat v původní podobě, nebo je dále upravit podle vlastních preferencí.

Prostorový zvuk samozřejmě není tak věrný jako v případě, kdy používáte skutečnou reprosoustavu s 7.1 kanály. I tak zde ale rozdíl poznat lze, například ve hře dokážete díky této vychytávce rozpoznat, zda nepřítel stojí za vámi, nebo vedle vás.

V hodnocení kvality zvuku se sluší vyzdvihnout také výsuvný mikrofon, který dokáže zvuk zaznamenat velmi čistě. Je navíc dobře slyšitelný i v hlučnějším prostředí. Vyzdvihnout si zaslouží také technologie mikrofonu BLUE VO!CE, která přináší nabídku hlasových filtrů používaných v reálném čase k potlačení šumu, přidání komprese a snížení pronikavosti sykavek.

Foto: mif, Novinky

Měniče mají velikost 50 mm.

Foto: mif, Novinky

Vedení kabelu od jednoho sluchátka k druhému působí velmi stylově.

Závěrečné hodnocení

Sluchátka Logitech G Pro X se neztratí ani v rukou náročnějších hráčů, kteří si občas rádi poslechnou nějakou oblíbenou muziku. Vynikají především bytelnou konstrukcí, přičemž si zachovávají i velmi příjemnou ergonomii. Třešničkou na dortu je pak podpora prostorového zvuku 7.1.

Pokud někdo upřednostňuje raději bezdrátovou konektivitu, bude zajímavou volbou jistě také model Logitech G Pro X Wireless, byť je jeho cenovka citelně vyšší. Nabízí ale všechny přednosti jako testovaný kabelový model.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám