Hlavní obsah

Apple v tichosti ukázal prvotřídní sluchátka. Cena ale nepotěší

Novinky, rim

Několik posledních měsíců se spekulovalo o tom, že společnost Apple chystá nová špičková sluchátka. To se nakonec potvrdilo v pondělí, kdy americký počítačový gigant na svých oficiálních stránkách nový model zvaný AirPods Pro odhalil. Za všechna vylepšení si ale Apple nechá zaplatit – cena se rozhodně za lidovou označit nedá.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Článek

Žádná okázalá tiskovka, ani jiné podobné akce. Nová sluchátka si tentokrát odbyla premiéru v tichosti. A je to možná škoda, neboť změn je ve srovnání s předchozím modelem poměrně dost, navíc špunty s logem nakousnutého jablka patří v současnosti k těm nejúspěšnějším produktům Applu.

Netradiční design v hlavní roli. Microsoft míří do světa sluchátek

Hardware

Model AirPods Pro se proti svému předchůdci, který si odbyl premiéru teprve letos v březnu, značně liší. Sluchátka mají totiž vůbec poprvé v historii amerického počítačového gigantu gumové nástavce. Novinka tak již nespoléhá pouze na plastovou konstrukci, ale uživatel si může zvolit ze tří různých velikostí nástavců, které mu vyhovují nejvíce.

Dalším velkým vylepšením je integrace funkce aktivního potlačení okolního ruchu. Díky tomu by měla mít sluchátka velmi dobrý přednes i v rušnějším prostředí. Chybět nicméně nebude ani funkce propustnosti, díky které si uživatelé budou moci do sluchátek pustit prostřednictvím zabudovaných mikrofonů to, co se děje okolo nich – pochopitelně i s hudbou.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Špunty stavějí na čipu Apple H1, který má zajišťovat stabilnější propojení s iPhonem, nižší latenci a v neposlední řadě také až dvakrát rychlejší přepínání mezi spárovanými zařízeními. Potěší také podpora hlasových povelů pro virtuální asistentku Siri.

Navzdory vyššímu výkonu je však zmiňovaný čip energeticky úspornější. Díky tomu by výdrž na jedno nabití měla být až pět hodin. V praxi je ale možné přehrávat hudbu až 24 hodin, pochopitelně s využitím dodávaného nabíjecího pouzdra. Výrobce se navíc chlubí rychlým dobíjením. Za pouhých 15 minut se prodlouží výdrž baterie o tři hodiny.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Právě nabíjení se týká další vylepšení tohoto modelu. Speciální kolébka, ve které se sluchátka přenášejí a nabíjejí, si totiž rozumí s bezdrátovými nabíječkami standardu Qi. Sluchátka tedy stačí položit na speciální podložku a začnou se rovnou nabíjet.

AirPods Pro bude dostupný ještě před Vánocemi. Cena byla výrobcem stanovena na 7290 Kč, půjde tedy o nejdražší bezdrátové špunty v celé historii amerického počítačového gigantu. Předchozí model, který si odbyl premiéru letos v březnu, je totiž v obchodech k dostání za méně než pět tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Reklama

Související témata:

Související články

Sluchátka AirPods se po letech dočkala nástupce

Po letech čekání byla konečně odhalena nová generace sluchátek AirPods. Bezdrátové pecky, které pocházejí z dílny společnosti Apple, vypadají úplně stejně jako...

Výběr článků

Načítám