Hlavní obsah

Výkonný tablet se může měřit s notebooky. Je ale dražší, než se čekalo

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemské obchody zařadily do své nabídky nový tablet Galaxy TabPro S od společnosti Samsung. Ten se svým výkonem a výbavou může směle měřit s klasickými notebooky. Cena je ale vyšší, než se čekalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Článek

Samsung Galaxy TabPro S si odbyl premiéru letos v lednu na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky CES, která se konala tradičně v americkém Las Vegas. [celá zpráva]

Doposud zástupci jihokorejského elektronického gigantu však nepotvrdili, kdy přesně se začne novinka oficiálně prodávat na českém trhu. První tuzemští prodejci nicméně novinku již nabízejí v rámci předobjednávky.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Původně se předpokládalo, že výkonný tablet bude stát okolo 25 000 Kč. Aktuální nabídky však ukazují, že případní zájemci si budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Novinka od společnosti Samsung se totiž podle Zboží.cz v rámci předobjednávky prodává za necelých 32 000 Kč. V jednotlivých obchodech se nabídky liší v řádech stokorun.

U modelu Galaxy TabPro S udává pracovní tempo dvoujádrový procesor Intel Core M při frekvenci 2,2 GHz. Ten má k dispozici 4 GB operační paměti a 128GB úložný prostor. Všechny tyto součástky se podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou pouze 6,3 mm a hmotností 693 g. Vyzdvihnout si rozhodně zaslouží i výdrž novinky – až 10,5 hodiny při běžné práci.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Novinka z dílny jihokorejského elektronického gigantu má 12palcovou úhlopříčku s rozlišením 2160 x 1440 obrazových bodů. Displej je stejně jako v případě dalších tabletů tohoto výrobce vybaven technologií Super AMOLED, díky které nabízí fantastické barevné podání a bezchybné pozorovací úhly.

Samsung Galaxy TabPro S je vybaven operačním systémem Windows 10. Volitelně k němu půjde dokoupit šikovné pouzdro se zabudovanou klávesnicí – s ním nejde na první pohled vlastně ani poznat, že je to tablet.

Reklama

Výběr článků

Načítám