Hlavní obsah

T-Mobile letos zprovoznil 40 000 optických přípojek

– Praha

Operátor T-Mobile vybudoval za tři čtvrtletí 40 000 nových optických přípojek s rychlostí jeden Gbit/s. Do konce roku by mělo přibýt dalších více než 30 000 a jejich celkový počet se přiblíží k hranici 200 000 domácností, pro které bude dostupný vysokorychlostní internet T-Mobile a digitální televize. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Stavební úřady na jaře kvůli koronaviru výrazně zpomalily svoji činnost a povolování nové výstavby se na nějakou dobu úplně zastavilo. Stejně tak byl epidemií ovlivněn i osobní sběr souhlasů majitelů nemovitostí se zřízením přípojky.

„I tak jsme během nouzového stavu na jaře položili dva miliony metrů optických kabelů a připojili 11 000 domácností,” uvedl manažer výstavby optické sítě Marek Svoboda.

Optika od T-Mobile je tak nyní dostupná v Benešově, Břeclavi, Uherském Hradišti, Zlíně, Prachaticích, Humpolci, Lounech, Tanvaldu, na pražských Lukách či ostravské části Bělský Les. Do konce roku se na ni mohou těšit také obyvatelé Svitav, Nejdku, Rokycan, Liberce a v dalších městech a obcích.

T-Mobile již dříve oznámil, že chce do roku 2025 vybudovat nejméně jeden milion optických přípojek, které by umožňovaly internetové připojení od jednoho do deseti Gbit/s. Optika FTTH je nejrychlejší technologie na trhu, které dokáže s určitými limity, konkurovat pouze kabelový internet.

Povinnost uvádět přesnou rychlost internetu bude přínosem. Pro uživatele i operátory

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám