Hlavní obsah

Samsung posílí na Slovensku. Investuje 36 milionů eur do rozšíření výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Jihokorejská společnost Samsung Electronics plánuje letos investovat nejméně 36 milionů eur (878 milionů Kč) do rozšíření výroby ve své továrně na jihu Slovenska. V souvislosti s projektem vytvoří také 140 pracovních míst. Informovalo o tom slovenské ministerstvo hospodářství, které navrhlo vládě, aby investici firmy podpořila poskytnutím daňové úlevy.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Investiční záměr Samsungu počítá s tím, že na Slovensku bude společnost vyrábět nové modely velkoplošných televizorů a monitorů. Velkoplošné zobrazovací jednotky budou určeny zejména pro zákazníky z řad podnikatelů. Celou produkci hodlá podnik vyvážet, hlavně na trhy zemí EU.

Závod v jihoslovenském městě Galanta otevřel Samsung asi před 20 lety, kdy tam začal montovat monitory. Postupně výrobní portfolio továrny společnost rozšířila o další výrobky spotřební elektroniky.

Samsung plánuje masivní investice do čipů a technologií

Internet a PC

Slovenské ministerstvo hospodářství navrhlo udělit firmě daňovou úlevou devět milionů eur (zhruba 220 milionů Kč), což odpovídá čtvrtině hodnoty ohlášené investice.

Tržby slovenské divize Samsung Electronics v letech 2017 až 2020 klesly podle portálu finstat.sk zhruba na polovinu výchozí hodnoty, loni pak meziročně o 30 procent vzrostly a dosáhly 1,63 miliardy eur (39,8 miliardy Kč). V roce 2018 Samsung oznámil, že uzavře svůj menší slovenský závod ve Voderadech nedaleko západoslovenské Trnavy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám