Hlavní obsah

Hackeři získali zdrojový kód telefonů Samsung Galaxy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Do interních dat jihokorejské společnosti Samsung pronikli hackeři a získali přístup k některým zdrojovým kódům zařízení značky Galaxy, například k chytrým telefonům. Firma v pondělí ale zároveň poznamenala, že útok hackerů patrně nebude mít dopady na její podnikání ani na zákazníky. Uvedl to server televize CNBC.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto.

Článek

Prohlášení Samsungu přichází poté, co hackerská skupina Lapsus$ o víkendu prostřednictvím svého kanálu na síti Telegram oznámila, že odcizila 190 gigabajtů důvěrného zdrojového kódu firmy. Samsung ve svém prohlášení nejmenoval žádné konkrétní hackery ani to, jaká data byla odcizena.

Další elektronický gigant opouští Rusko. Končí tam jednička na trhu Samsung

Internet a PC

„Dozvěděli jsme se, že došlo k narušení bezpečnosti v souvislosti s určitými vnitřními daty společnosti. Ihned po zjištění incidentu jsme posílili náš bezpečnostní systém,“ řekl mluvčí Samsungu. „Podle naší prvotní analýzy se narušení týká některých zdrojových kódů souvisejících s provozem zařízení Galaxy, ale nezahrnuje osobní informace o našich zákaznících ani zaměstnancích.“

Kromě chytrých telefonů Samsung pod značkou Galaxy prodává také tablety.

Lapsus$ je stejná skupina hackerů, která se minulý měsíc přihlásila k odpovědnosti za únik dat firmy Nvidia, která vyrábí mikročipy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám