Hlavní obsah

Odchod první dámy Facebooku budí rozpaky. Bylo zahájeno vyšetřování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Právníci prověřují, jak odcházející provozní ředitelka společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová – které se přezdívá první dáma Facebooku – několik let využívala firemní zdroje a do jaké míry zaměstnanci pracovali na jejích osobních projektech. Uvedl to list The Wall Street Journal s odvoláním na informované zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Sheryl Sandbergová

Článek

V souvislosti s vyšetřováním již bylo vyslechnuto několik zaměstnanců firmy Meta, která je mateřskou společností sociální sítě Facebook. Vyšetřování začalo loni na podzim.

Mezi prověřovanými aktivitami je práce zaměstnanců Meta na podpoře nadace Sandbergové Lean In a při psaní a propagaci její druhé knihy.

Pomohla proměnit Facebook v největší sociální síť. Teď po 14 letech končí

Internet a PC

Pomohla Facebooku k růstu

Sandbergová na začátku tohoto měsíce oznámila svůj odchod ze společnosti po 14 letech. Její úzká spolupráce s generálním ředitelem Markem Zuckerbergem pomohla k růstu největší sociální sítě na světě.

Funkci provozního ředitele po ní má převzít Javier Olivan, současný ředitel pro růst. Zuckerberg však uvedl, že neplánuje nahradit Sandbergovou přímo v rámci současné struktury společnosti. Sandbergová má i po svém odchodu nadále působit ve správní radě Mety.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Mark Zuckerberg

WSJ dodal, že nebylo možné zjistit, co bylo důvodem vyšetřování aktivit Sandbergové. Někteří lidé blízcí společnosti uvádějí, že podobné obavy týkající se její činnosti kolovaly již delší dobu. Jak se v posledních letech zdálo, že její moc ve společnosti slábne, přestávali se kritici bát vznášet obavy ohledně jejího řízení.

List také již dříve napsal, že vyšetřování zahrnovalo prověření toho, jak Sandbergová využívala firemní zdroje k plánovaná nadcházející svatby. Podle zdrojů je to ale jen malá část vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Související články

Společnost Facebook se přejmenuje na Meta

Meta – to je nové jméno společnosti Facebook. Ve čtvrtek večer to na konferenci oznámil šéf společnosti Mark Zuckerberg. Nejslavnější sociální síť na světě...

Závody v dobývání virtuálního vesmíru

Pokročilejší verze internetu. Splynutí digitálního světa s virtuálním. Tak technologičtí giganti popisují virtuální vesmír zvaný metaverse, na kterém již...

Výběr článků

Načítám