Hlavní obsah

Pomohla proměnit Facebook v největší sociální síť. Teď po 14 letech končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Sheryl Sandbergová, provozní ředitelka firmy Meta Platforms, majitele sociální sítě Facebook, skončí ve funkci. Dvaapadesátiletá Sandbergová to oznámila na svém facebookovém účtu. Formálně z funkce odstoupí na podzim, měla by však zůstat ve správní radě firmy Meta, která je mateřskou firmou také Instagramu a WhatsAppu.

Foto: Profimedia.cz

Sheryl Sandbergová a Mark Zuckerberg na snímku z loňského léta.

Článek

Provozním ředitelem se od podzimu místo Sandbergové stane Javier Olivan.

Sandbergová přešla do Facebooku v roce 2008 z Googlu. V roce 2012 se stala první ženou v osmičlenné správní radě firmy.

Sandbergová uvedla, že si zatím není jistá, co ji v budoucnosti čeká. Plánuje se zaměřit na rodinu, svoji nadaci a filantropickou činnost.

Změna názvu Facebooku je zastírací manévr, problémy podle kritiků zůstanou

Internet a PC

Sandbergová se stala jednou z nejuznávanějších osobností světového byznysu, když pomohla Facebooku proměnit se ze startupu v gigant v oblasti sociálních médií s loňským obratem téměř 120 miliard USD (2,8 bilionu Kč).

Vedle generálního ředitele Marka Zuckerberga se stala nejvýraznější tváří společnosti. Snažila se také zlepšit vztahy Facebooku s veřejností a regulačními orgány po jeho přešlapech v oblasti ochrany soukromí. V roce 2013 vydala knihu Lean In, uvedla agentura Bloomberg.

Akcie firmy v reakci na zprávu klesly o čtyři procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám