Hlavní obsah

Netflix odešel z Ruska. Uživatelé ženou streamovací platformu k soudu

Moskva

Ruští uživatelé Netflixu podali na streamovací společnost hromadnou žalobu kvůli jejímu odchodu z ruského trhu. Požadují odškodnění 60 milionů rublů (16,4 milionu Kč), informovala ve středu agentura RIA Novosti.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Netflix kvůli ruské invazi na Ukrajinu ukončil svůj provoz v Rusku na počátku března. Firma zároveň zastavila všechny budoucí projekty a akvizice v zemi.

„Naše advokátní kancelář zastupující zájmy uživatelů Netflixu podala hromadnou žalobu na americkou službu Netflix,“ uvedla advokátní kancelář Černyšov, Lukojanov a partneři. „Důvodem žaloby bylo porušení práv ruských uživatelů v důsledku jednostranného odmítnutí společnosti Netflix poskytovat služby v Rusku,“ dodala.

Zástupci Netflixu zatím žalobu oficiálně nekomentovali.

Netflix přerušil kvůli válce na Ukrajině provoz v Rusku, předplatné ale nechá doběhnout

Internet a PC

Případný úspěch u soudu by ale mohl strhnout celou řadu dalších žalob, ruský trh totiž bojkotuje drtivá většina technologických společností – některé z nich přitom uživatelům nabízely rovněž služby za předplatné.

Z Ruska kvůli invazi na Ukrajinu odešly například technologické a herní společnosti Microsoft, Sony, Nintendo, Epic Games či EA.

Žádná zábava a hraní. S Ruskem končí kvůli válce Sony i Nintendo

Hry a herní systémy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám