Hlavní obsah

Mobily a spotřební elektronika pohromadě. Samsung čeká největší reorganizace za poslední roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejská společnost Samsung Electronics Co. Ltd. sloučí svoji mobilní divizi s divizí spotřební elektroniky. Spojení bude největší reorganizací skupiny od roku 2017, jeho cílem je zjednodušit strukturu a soustředit se na růst podnikání zaměřeného na logické čipy. Vyplývá to z úterního prohlášení.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Článek

Samsung je největším světovým výrobcem paměťových čipů a chytrých telefonů. Sloučené divize se liší ve velikosti. Mobilní divize vykázala za červenec až září provozní zisk 3,36 bilionu wonů (64,2 miliardy Kč), zatímco divize spotřební elektroniky 760 miliard wonů.

Podle analytiků by reorganizace mohla Samsungu pomoci vypořádat se s výzvami a problémy, kterým čelí u mobilních zařízení a spotřební elektroniky. Patří mezi ně lepší propojení zařízení s domácími spotřebiči na platformě, které by zaujalo a udrželo zákazníky. Aktuálně pak mezi hlavní problémy patří nedostatek čipů, rostoucí ceny surovin, logistické potíže a konkurence Applu a čínských firem.

Samsung postaví v Texasu továrnu na mikročipy za 17 miliard dolarů

Internet a PC

Skupina Samsung Group se zaměřuje na oblasti jako polovodiče, umělá inteligence, robotika a biofarmaceutika. V příštích třech letech plánuje do těchto oblastí investovat 240 bilionů wonů. Vlajkovou lodí skupiny je Samsung Electronics, která chce do roku 2030 předstihnout tchajwanskou TSMC a stát se největším smluvním výrobcem čipů.

Koncem minulého měsíce Samsung po měsících zvažování oznámil, že si vybral Texas jako místo pro svoji továrnu na výrobu čipů v USA. Investovat do závodu chce 17 miliard USD (382,8 miliardy Kč), upozornila agentura Reuters.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám