Hlavní obsah

Bitcoin pozvolna roste, stejně jako celý trh kryptoměn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prakticky celý uplynulý týden hodnota bitcoinu rostla. Nejznámější kryptoměna na světě se tak přibližuje hodnotě ze začátku března, kdy se jedna virtuální mince obchodovala za více než milion korun. Podle serveru CoinMarketCap přitom rostl celý trh kryptoměn.

Článek

Zkraje března se bitcoin obchodoval za 1 026 250 Kč, už během prvního týdne se ale hodnota propadla až na 866 010 Kč. Prakticky v celém tomto týdnu ale kurz posiloval, z pondělní hodnoty 917 820 Kč se ve čtvrtek hodnota vyšplhala až na 972 030 Kč.

Server CoinMarketCap přitom uvedl, že růst je patrný prakticky u všech nabízených kryptoměn. Celkový objem trhu s kryptoměnami za posledních 24 hodin vzrostl o 16,46 %. Bitcoin přitom celému trhu dominuje s 41,70% podílem.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Obchází Rusové sankce? Regulátoři zkoumají používání kryptoaktiv v době války

Internet a PC

Růst hodnoty je patrný také u etherea. Druhá nejznámější kryptoměna se před týdnem obchodovala za 61 730 Kč, ve čtvrtek ráno to bylo už za 68 810 Kč. Na začátku března byl přitom kurz pouze 58 200 Kč za jednu virtuální minci.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Ruská agrese srazila svět kryptoměn na kolena

Ruská invaze na Ukrajinu zasáhla i svět kryptoměn. Nejznámější bitcoiny vykázaly ve čtvrtek nejhorší výsledek v letošním roce, dvouciferným tempem ztrácí...

Výběr článků

Načítám