Hlavní obsah

Agenti ruské tajné služby odhaleni, tady je 620 jmen, chlubí se Anonymous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Seznam více než 600 ruských důstojníků Federální služby bezpečnosti (FSB) zveřejnili v noci z pondělí na úterý hackeři ze skupiny PuckArks, která se hlásí k hnutí Anonymous. Kromě jmen obsahuje seznam i další citlivé údaje, například čísla pasů a telefonní čísla.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz a FSB

FSB

Článek

„Jména, pasy, data narození a další informace. Tady máte seznam ruských důstojníků FSB přeložený do angličtiny,“ uvedli hackeři na Twitteru.

Seznam obsahuje celkem 620 záznamů agentů. Na rozdíl od předchozích útoků si jej nikdo nemusí stahovat do svého počítače, je volně k dispozici prostřednictvím serveru Ghostbin.

Seznam je volně k prohlédnutí na internetu.

Je třeba zdůraznit, že správnost dat není možné v současnosti ověřit z dalšího nezávislého zdroje. Hackeři ze skupiny PuckArks nicméně informují o úspěšných útocích proti Rusku prakticky od začátku války a dříve zveřejněné informace se postupně potvrdily.

Ruská FSB o narušení počítačových systémů oficiálně neinformovala.

Foto: repro ghostbin.com

Seznam agentů FSB na serveru Ghostbin.

Největší útok od začátku války. Anonymous sestřelili 16 ruských serverů

Bezpečnost

Řezníci z Buče

Hackeři z hnutí Anonymous zveřejnili již na začátku dubna podrobný seznam ruských vojáků, kteří okupovali Buču na konci března. Podle hackerů jsou právě tito „řezníci“ zodpovědní za masakr civilistů z tohoto ukrajinského města. Uživatelé Twitteru začali sami pátrat po totožnosti okupantů.

„Tady je seznam ruské armády, která byla dislokovaná v Buči,“ uvedli tehdy hackeři na Twitteru s tím, že v seznamu jsou „jména, hodnosti i údaje o pasech Rusů sloužících v 64. motostřelecké brigádě, která obsadila Buču před 31. březnem“.

Dokument si z Twitteru může stáhnout kdokoliv.

Ke zprávě na Twitteru zároveň připojili odkaz na stažení PDF dokumentu, aby údaje o ruských „řeznících“ mohl stáhnout kdokoliv. Ten má celkem 87 stránek, přičemž údaje o všech ruských vojácích jsou rozřazeny do přehledné tabulky. Celkem je v ní 1648 vojenských záznamů.

Totožný seznam následně – tentýž den, ale o několik hodin později – publikovala také ukrajinská rozvědka.

Hackeři odtajnili ruské „řezníky“ z Buče. Zveřejnili jména, pasy i hodnosti

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Související články

Útoky hackerů proti Rusku gradují

Hackerské útoky proti ruským cílům nabraly v posledních dvou týdnech na intenzitě. Kybernetičtí nájezdníci se už nesnaží pouze vyřadit jednotlivé weby v Rusku...

Výběr článků

Načítám