Hlavní obsah

Microsoft počítá se jmenováním nového šéfa začátkem příštího roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft předpokládá, že jmenuje svého nového generálního ředitele začátkem příštího roku. Uvedl to člen správní rady John Thompson, který vede komisi pro výběr nového šéfa. Firma tak poprvé poskytla přesnější informaci o načasování změny ve svém vedení.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer

Článek

Americký softwarový gigant hledá nového generálního ředitele poté, co aktuální šéf Steve Ballmer v srpnu oznámil, že tuto funkci do roka opustí. [celá zpráva]

„Nikdy není perfektní doba pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Generální ředitel automobilky Ford Motor Alan Mulally

V médiích bývá jako hlavní kandidát často zmiňován nynější generální ředitel automobilky Ford Motor Alan Mulally. Ten sice zájem o post šéfa Microsoftu výslovně nepopřel, opakovaně však upozornil, že ho baví práce ve Fordu, kde by měl zůstat nejméně do konce příštího roku. Jedním z kandidátů je také současný provozní ředitel firmy Qualcomm Steve Mollenkopf. [celá zpráva]

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows stále využívá většina osobních počítačů. V poslední době ale firma zaostává, protože zákazníci stále častěji upřednostňují před klasickými PC stále populárnější tablety a chytré telefony.

Americký softwarový gigant v loňském roce nastartoval sérii změn, kterou má zřejmě Ballmer na mysli ve svém dopise zaměstnancům. Hlavním cílem je, aby produkty Microsoftu nenacházeli lidé jen v počítačích, ale i v mobilech, televizích a tabletech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám